NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

˝Dukati˝ najboljima: Sredstva i za ideju mladih Kalesije

... | 8. Novembra 2019.
13:42
Kalesija Online

U Međunarodnoj galeriji portreta u Tuzli upriličena je svečana dodjela finansijskih sredstava, simbolično nazvana “Dodjela dukata”, omladinskim grupama čije ideje su dobile podršku kroz kampanju ´´Budi junak/junakinja svoje zajednice 2019.´´

“Dodjela dukata” jedan je od događaja kampanje “Budi junak/junakinja svoje zajednice”, a predstavlja krunu trodnevne “Potrage za blagom” u kojoj su učestvovali mladi junaci i junakinje.

Tokom “Potrage za blagom” mladi su svoje ideje predstavljali društveno odgovornim kompanijama, donatorima kampanje. Nakon prezentacija ideja donatori su sinoć podijelili novčana sredstva simboličnom dodjelom vrijednosnih kupona – dukata.

´´Potraga za blagom´´ i ´´Dodjela dukata´´ pokazali su da kampanja ´´Budi junak/junakinja svoje zajednice´´ nema za cilj samo dodijeliti novac. Same prezentacije pružile su priliku mladima da izlažu svoje ideje pred poslovnim sektorom, a s druge strane poslovni sektor dobio je priliku upoznati se sa idejama i razmišljanjima mladih ljudi.

Mladi su dobili nova vrijedna iskustva koja će im pomoći na tržištu rada, a lokalne zajednice postat će bogatije za nove sadržaje.

Od ukupno 19 pristiglih inicijativa mladih, Odbori Omladinske banke su zeleno svjetlo dali za 14 ideja koje su krenule u potragu za blagom.

Fondacija tuzlanske zajednice je obezbijedila početna sredstva u iznosu od 20.000 KM koja su podijeljena na ovih 14 ideja, a preostalih 25.580 KM donirali su i dodijelili donatori. Sredstva su dobili i mladi iz Udruženja “TRIK” Kalesija.

“Naši članovi su osvojili potragu za blagom i dobili 2668,00 KM za projekat pod nazivom “Sa nama je učiti lako, pitaj nas kako”. kažu iz kalesijskog udruženja

Kampanju ´´Budi junak/junakinja svoje zajednice´´ ove godine podržalo je ukupno 33 donatora

(tuzlarije.net)


Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme