NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Emina Mujanović, učenica OŠ Kalesija, plasirala se na federalno takmičenje iz matematike

... | 25. Marta 2023.
21:52
Kalesija Online

O talentovanoj Emini Mujanović smo već pisali kao i o njenom predanom radu i ljubavi prema prirodnim naukama. Matematika i fizika njeni su omiljeni predmeti, pa ne izostaje ni uspjeh u tim oblastima i školskim takmičenjima.

Djevojka s darom za rješavanje teških matematičkih zadataka, koji za nju predstavljaju veliko zadovoljstvo, svakodnevno radi na svom stručnom usavršavanju i profesionalnom razvoju i nije joj teško provoditi vrijeme pripremajući se za takmičenja. U pripremi za takmičenja veliki podršku ima od mentora Edina Džuzdanovića.

Emina je i ove godine postigla ozbiljan uspjeh u školi iz matematike i plasirala se na federalno takmičenje.

U Gradačcu je u subotu, 25. marta, održano kantonalno takmičenje iz matematike, a Emina Mujanović, učenica devetog razreda OŠ Kalesija, osvojila je 3. mjesto i osigurala plasman na federalno takmičenje.

Pored ljubavi prema prirodnim naukama, koju je naslijedila od djeda, ona je i uspješna sportašica.

Trenutno igra za ŽOK “Bosna” Kalesija i sa svojim klubom bilježi značajne rezultate. Voli putovanja, druženja, kao vrijeme provoditi sa porodicom. Kako njeni roditelji imaju afinitet prema sportu, odnosno biciklizmu, prirodi i zdravim navikama, nije ni čudo što Emina ima sklonost prema ovakvim aktivnostima, jer njena podrška ne izostaje ni na projektima BK Kalesija. Geni su čudo, od svakog je naslijedila one dobre osobine koje je čine harizmatičnom i ambicioznom djevojkom. Njeni planovi su već upisani u “velike knjige”, stoga nastavak obrazovanja i sportskih aktivnosti, sigurno će donijeti još sreće i ponosa za nju i njene najbliže.

Emini želimo mnogo sreće u nastavku takmičenja i budućem radu, kao i svim drugim učenicima koji marljivo rade kako bi pokazali da Kalesija ima predivnu omladinu, vrijedne i radne djece, koja svojim talentom i entuzijazmom svakodnevnicu čine ljepšom, a sve nas jako ponosnim. Oni su naša budućnost, a svakako bi svi nivoi vlasti i oni koji prate rad obrazovnih ustanova u našoj zemlji ovoj djeci trebali pružiti veće šanse i podršku u svim segmentima nastavnih i vannastavnih aktivnosti.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme