NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Miralem Pjanić postao ambasador PES-a i prvi bosanskohercegovački nogometaš na naslovnici neke igre

... | 16. Jula 2019.
12:21
Kalesija Online

PES 2020 imat će licenciranu ekipu talijanskog giganta Juventusa. Očekivana je to vijest, ali pazite sad ovo – partnerstvo između Juventusa i Konamija je ekskluzivno, što znači da Juventus pod tim imenom neće postojati u Fifi 20, baš kao ni njihov Allianz stadion. Tko zna, možda se u Fifi budu zvali FC Calciopoli.

Doduše, ova je “pobjeda” za PES tek polovična jer se ekskluzivna prava za prikaz Juventusa odnose samo na verzije za konzole – na PC-u će EA Sports i dalje moći koristiti pravi naziv Juventusa, njihov “grb” i stadion.

Ostatak partnerstva za PES 2020 znači standardne stvari – autentične modele nogometaša zahvaljujući 3D skeniranju i detaljno prikazan Allianz stadion. Bosanskohercegovački nogometaš Miralem Pjanić postaje ambasador eFootball PES brenda te će se naći na jednoj od naslovnica igre. Kad kažemo na jednoj od naslovnica, vjerojatno to neće biti ona glavna/standardna nego za svojevrsno Juventus izdanje igre (slično kako je Liverpool prošle godine imao svoj LFC Edition, ali je na glavnoj naslovnici bio Barcelonin nogometaš).

Svejedno, veliko je to priznanje za Pjanića. Ispravite me ako sam u krivu, čini se da je to prvi put u povijesti da se jedan nogometaš s područja Balkana nalazi na naslovnici jedne nogometne videoigre, ne računajući lokalizirane naslovnice ranijih FIFA igara (ako me sjećanje ne vara, svojedobno je Silvio Marić držao lokaliziranu naslovnicu Fife 2000).

Izvor: www.hcl.hr

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport