NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Načelnik Džafić upriličio prijem za dobitnike najvišeg ratnog priznanja, komandante ratnih vojnih jedinica, te boračkih udruženja

... | 22. Maja 2019.
11:44
Kalesija Online

U sklopu obilježavanja Dana općine Kalesije načelnik Sead Džafić danas je upriličio prijem za dobitnike najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljan” i “Zlatna policijska značka”. Nakon toga uslijedili su prijemi za komandante ratnih vojnih jedinica sa područja općine Kalesija, prijem predsjednika boračkih udruženja.

“Danas smo se prisjetili tih ratnih dana, bilo je lijepih priča i tema, kao i sugestija. Ovo je tradicija koja se nastavlja, a koja se organizuje povodom Dana općine, kako možemo da razmijenimo mišljenja i vidimo šta smo uradili, te koji su nam planovi za budućnost”-kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Načelnik se istakao da će nakon današnjeg prijema u narednom periodu poraditi i na rješavanju određenih problema boračkih udruženja. Kao aktivan sudionik otpora načelnik je istakao da je ovo značajan datum za sve Kalesijce, a posebno za one koji su učestvovali u oslobađanju.

“Kalesija nije dobila na značaju kao prvi oslobođeni grad. Kada pogledate naše spomen obilježje, pogotovo Bijeljevac tamo treba da bude jedan spomenik koji je simbol odbrane Kalesiji, te smo agresora spriječili da se spoji sa Tuzlom i u njegovoj namjeri. Trebamo biti ponosni, jer su Kalesijci dali sve od sebe da zaustave agresora. Za mene kao učesnika odbrane Kalesije od velikog je značaja obilježavanje Dana općine”-navodi načelnik.

Danas je uprličen i prijem za dosadašnje načelnike općine Kalesija. Sutra se obilježava Dan općine Kalesija, dan kada je Kalesija postala prvi oslobođeni grad u BiH. Za sutra je pripremljen bogat program, kako bi se obilježio ovaj značajan datum u historiji naše lokalne zajednice.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme