NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Službenici UIO spriječili šverc 200 kg sitno rezanog duhana

... | 22. Novembra 2020.
14:42
Kalesija Online

Ovlašteni sužbenici Uprave za indirektno oporezivanje na saobraćajnici Sarajevo-Konjic privremeno su oduzeli 200 kg sitno rezanog duhana, koji nije bio obilježen akciznim markicama UIO. Ukupna tržišna vrijednost akcizne robe koja je bila namijenjena “crnom tržištu” u Bosni i Hercegovini procjenjuje se na iznos od 34.000 KM.

Vršeći pojačane aktivnosti na sprječavanju nelegalnog prometa duhana i duhanskih prerađevina službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja iz sarajevskog regionalnog centra UIO otkrili su 200 kg sitno rezanog duhana namijenjenog “crnom tržištu” u BiH.

Akcizna roba koja nije bila obilježena akciznim markica UIO, a čija se tržišna vrijednost procjenjuje na iznos od 34.000 KM, otkrivena je u putničkom motornom vozilu na putnom pravcu Sarajevo – Konjic.

Prema instrukcijama i uputama Tužilaštva BiH i Suda BiH krijumčareni duhan je privremeno oduzet, a protiv počinioca biće podneseni izvještaji Tužilaštvu BiH. Prilikom izvođenja ove akcije službenici UIO, koristili su opremu, znanje i vještine stečeno kroz dugogodišnji program obuke i opremanja od strane Vlade SAD-a, kroz program EXBS, saopćeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika