Kalesija

“Put znaš” novi roman Mehmeda Đedovića

Miris knjige koja je tek izašla iz štamparije, prelistavanje njenih stranica i upijanje prvih ispisanih rečenica, ništa ne može zamijeniti. Na oduševljenje mnogih čitalaca koji vole retke ispisane životnim pričama danas je upravo takva knjiga izašla iz štampe književnika Mehmeda Đedovića, naslovljena “Put znaš”. Ovaj put Đedović se okušao u malo drugačijem stilu pisanja, dao je sebi oduška u ispisivanju novih stranica romana koje govore o ljubavi, prijateljstvu, razočarenju.

” Prvi primjerci knjige došli su do autora i nakon toga uslijedit će promocije, navjerovatnije od Sarajevskog sajma koji će se održati u aprilu. S obzirom da autor ima stanovitih iskustava u čitanju i pisanju raduje me što je tako i što je ovo je jedan novi rukopis, postupak, dimenzija u stvaranju književnog teksta. Sa svakom novom knjigom učiš i istražuješ”, kazao je Đedović.

Iako je bilo nekoliko opcija prilikom odabira naslova, naziv romana “Put znaš” je odnio pobjedu.

“Kojim god putem idemo uvijek idemo sa novim iskustvom. Naslov je upečatljiv, kratak, drugačiji i poklapa sve ono što se u knjigi govori, iako je bilo još nekoliko u varijanti”.

Đedović je objavio preko dvadeset knjiga. Književnost je put kojim od je krenuo prije nekoliko godina. Nije se zaustavio na prvoj objavljenoj knjizi, već je nastavio pisati, svoje emocije, osjećanja i svakodnevnicu prenositi na list papira. Kako je kazao za NEON Televiziju omiljenu knjigu nije mogao izdvojiti, sve su posebne, a još uvijek drži do tradicionalnog načina pisanja.

“Sve svoje knjige pišem rukom, protok misli, način izlaska teksta, tako sam navikao, pričanje priče koja nekada može biti na dvije, dvadeset dvije ili dvesta dvadeset dvije potpuno je nebitno koliko, ta avantura duha pisanja me nije napustila od prve do posljednje knjige koja je tek izašla iz štampe”.

Nakon promocije knjige koja će biti održana u Sarajevu na sajmu, uslijedit će i promocije u ostalim gradovima BiH. Roman ‘Put znaš’ podržala je Fondacija za izdavaštvo, izdavač je ‘Planjax’ Tešanj, a recenzenti Edin Pobrić, Tina Laco i Nedžad Ibrahimović. 

Mehmed Đedović je dvostruki dobitnik Godišnje nagrade Društva pisaca BiH, prozaista čije priče i romani osvajaju brojne nagrade.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

    Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

    Komentari

    Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

    U petak turnir u šahu za učenike osnovih škola općine Kalesija

    “Prijatelji jetima” pokrenula grupa mladih iz Kalesije, mj …

    Putevi u BiH: Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

    Servisne informacije iz Živinica (23. 4. 2024.)

    Iz marketa u Raincima Gornjim ukradena kasa namijenjena za humanitarnu …

    CLOSE
    CLOSE