NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Pretres u Živinicama: Policija pronašla opojnu drogu

... | 11. Januara 2019.
09:58
Kalesija Online

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a, OKP PU/PS Živinice su radeći na suzbijanju i sprječavanju zloupotrebe opojnih droga na području općine Živinica, u četvrtak su izvršili pretres putničkog motornog vozila i osobe S.Č. koji je rođen 1987. godine, iz Živinica.

Prilikom pretresa osobe i putničkog motornog vozila pronađena je i oduzeta jedna kutija u kjojoj se nalazilo veće pakovanje od pvc. najlona u kojem se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

O navedenom događaju je obaviješten kantonalni tužilac TK-a, a protiv S.Č. će biti dostavljen Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Takođe, službenici OKP  PU /PS Živinice su Kantonalnom tužilaštvu TK-a uz Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu predali osobu Dž.F. rođen 1996. godine, nastanjen na području općine Živinica, zbog toga što je neovlašteno držao dva veća pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Amfetamin“ iz čega proizlaze osnovi sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Izvor: rtvslon

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika