NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Sutra će se održati I memorijalni turnir “Erna Sinanović”

... | 4. Januara 2019.
12:42
Kalesija Online

Kalesija je, kažu, grad odbojke. Kalesija je imala jednu odbojkašicu koja je doprinijela da se pročuje ta vijest. Doprinijela je tome da se priča o odbojci u Kalesiji. Doprinijela je tome da djevojčice kreću njenim stopama i zavole odbojku. Erna Sinanović odbojkašica koja je nemjerljiv doprinos dala u ŽOK “Polo”, u ŽOK “Kula” Gradačac. ŽOK “Bosna” Kalesija. Nemjerljiv doprinos dala je i u dresu domovine.

Njena ljubav prema odbojci vidjela se u svakoj utakmici. Vidjelo se to srce na terenu, želja za pobjedom. Ono što je Ernu odlikovalo je timski rad. Ekipa, pobjeda ekipe bila joj je ispred nje. Bodove koje je postizala ,postizala je zbog tima a ne samo zbog sebe. Zbog toga su je voljele i saigračice i publika. Iako je bila planirala prestati baviti se odbojkom, prestati igrati nije to mogla u potpunosti. Bila je na raspolaganju upravi ŽOK “Bosna” trudila se svoje znanje i iskustvo prenijeti na mlađe generacije, jer Erna nije samo igrala odbojku ona je živjela odbojku. Nažalost njen život prerano je prekinut u stravičnoj saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u večernjim satima 3.janura 2018.godine. Njena smrt šokirala je Kalesiju i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Ne samo zato što smo izgubili vrhunsku odbojkašicu, nego velikog čovjeka, prijatelja na kojeg si uvijek mogao računati. Prijatelja koji je bio uvijek spreman nasmijati te.

Znali smo koliko Kalesija znači Erni, a posebno nakon njene smrti saznali smo koliko je Erna značila i znači Kalesiji i Bosni i Hercegovini. Njeni Kalesijci u njenu čast organizuju I memorijalni turnir. U ovaj turnir osim organizacijski, uloženo je mnogo emocija što su potvrdili i gosti u jutranjem programu Admir Karić i Mahir Huremović.

Osim turnira u odbojci, u okviru I memorijalnog turnira bit će prikazan film koji govori o našoj Erni Sinanović. Njen otac, prijatelji, suigračice iz klubova i reprezentacije o govore o momentima, trenutcima provedenim sa njom. Govore o njoj kao igračici, ali i kao o osobi, prijatelju. Erna je neko koga će zauvijek nositi u srcu i ljubomorno čuvati sjećanja na ono što im je dala i čemu ih je naučila.

Protokol obilježavanja godišnjice:

11:00 projekcija filma “Erna”

12:00 odlazak na mezar u Miljanovce

13:00 otvaranje turnira u sali MSŠ Kalesija

Više pogledajte u videu:

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme