NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Nogometaši NK “Rainci” slavili pobjedu u utakmici sa FK “Bosna”

| 7. Avgusta 2017.
10:00
Kalesija Online

Ekipa NK “Rainci” u utakmici koja se u nedjelju igrala na Gradskom stadionu u Kalesiji, savladala je ekipu FK “Bosna” Kalesija rezultatom 1:2.

Rezultat na kraju  prvog poluvremena bio je 1:1. Jedini pogodak za ekipu  FK “Bosna” postigao je Mušanović, dok je strijelac za ekipu iz Rainaca bio Bukvar, koji je mrežu protivničke ekipe pogodio dva puta.

Utakmica koja se igrala u nedjelju, bila je posljednja pripremna za ekipu FK “Bosna” Kalesija koja sezonu u Drugoj ligi FBiH grupa Sjever otvara duelom sa ekipom NK “Seona” Srebrenik, 12.8. 2017.godine.

Prvu utakmicu u predstojećoj sezoni NK “Rainci” igra sa ekipom NK”Vrana” Banovići Selo, 20.8.2017.godine.

Podsjećanja radi, u FK “Bosna” aktivna je akcija u kojoj kalesijska dijaspora ovom klubu donira potrebu opremu koja će im olakšati trening.  U nedjelju prije utakmice   donaciju klubu, u vidu tri lopte za igru i rekvizita za trening, uručio je bivši golman ekipe Aner Pašalić, koji živi i radi u Austriji. Ovome dodajmo da nije prvi put da Aner pomaže svoj klub. Iz uprave kluba zahvalni su Aneru i svima onima koji su na bilo koji način pomogli FK “Bosna” Kalesija.

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport