NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

BKC: Sutra besplatna predstava za djecu „Zeleni putnik“

... | 3. Marta 2023.
08:39
Kalesija Online

JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija i Udruženje ART CENTAR „ANKATA“ Čelić pozivaju vas na besplatnu predstavu za djecu „Zeleni putnik“ koja će se izvesti na sceni BKC-a u subotu 04.03.2023. sa početkom od 18h.

Pozorišna predstava „Zeleni putnik“ kroz svoj bajkoviti svijet problematizira odnos društva prema različitosti, te sugerira na važnost upornosti u borbi za razumijevanje, poštivanje i prihvatanje raznolikosti kao bogatstva i prednosti.

Predstava je nastala kao rezultat višemjesečnog rada sa polaznicima Dramskog studija „Ankata“ u Kalesiji, čiji su članovi učenici osnovnih škola sa područja Općine Kalesija. Proces rada sa polaznicima vodili su akademski glumci Sadika Avdić i Nermin Hodžić. U predstavi igraju: Armina Spahić, Amar Smajlović, Zerina Mujanović, Asja Sinanović, Jasmin Noćić, Sara Sinanović, Hajrija Alajbegović, Asim Mehmedović, Elma Mihriman Suljkanović, Džejla Bukvić i Ibrahim Tubić.

Predstava je namijenjena za djecu osnovnoškolskog uzrasta, a ni oni stariji neće pogriješiti ako se odluče da na sceni pogledaju vrijedne djevojčice i dječake koji oživljavaju pozorišnu umjetnost u Kalesiji.

Ovo je lijepa prilika da djeca sa pogledaju svoje vršnjake na sceni. Da na takav način iskuse pozorište sa svojim drugarima,  što će, nadamo se pozitivno uticati na spoznaju svojih mogućnosti u razvoju ličnih talenata.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme