NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Uspješno završena akcija prikupljanja pomoći za stanovništvo Turske i Sirije, a koju su pokrenuli Udruženje “Snaga nezavisne žene” i Crveni križ općine Kalesija

... | 6. Marta 2023.
10:14
Kalesija Online

Akcija koja je pokrenuta za prikupljanje pomoći stanovništvu Turske i Sirije, zahvaćene zemljotresom završena je jučer predajom prehrambenih namjernica MFS EMMAUS.

Udruženje “Snaga nezavisne žene” Kalesija u saradnji sa Crvenim križom općine Kalesija prikupili su i dostavili 7 kombija robe ( zimska odjeća, deke, vreće za spavanje, grijalice, oprema za djecu).

Imajući u vidu potrebe žena u ovim teškim vremenima kalesijsko udruženje žena prodružilo se EC “Nahla” Tuzla, u saradnji i dogovoru sa University hotel Dorrah, te prikupile higijenske pakete ženama unesrećenih država.

“Paketi koje smo prikupile za žene sadrže higijenske potrepštine: ▫️Higijenski ulošci, donji veš, vlažne maramice, termo čarape, potkošulje, ▫️četkice za zube, dezodoransi, manja pakovanja pasti za zube, šampona, gelova za tuširanje, sapuna, kreme za lice, kape i rukavice. Jučer smo zaključile akciju predajom i prehrambenih artikli ( brašno, ulje, so, šećer, tjestenina, začini, riža). Hvala svima koji su se odazvali ovoj akciji! Hvala PPU vrtić “Vezeni most” Kalesija i njenom kolektivu za učešće u ovoj akciji, kolektivu Vodovoda, kolektivu civilne zaštite Kalesija, džematlijama džemata Memići “Stara džamija”, džematu Međaš i svima drugima koji su učinili da ova akcija uspije. Hvala dobri ljudi, zahvaljući Vama učinit ćemo svi dobro djelo i pomoći ljudima koji su u stanju nesreće”, kazala je Hasmira Malić, predsjednica Udurženja Snaga nezavisne žene” Kalesija.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme