NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Vlasnik firme “Sućo d.o.o” napušta Njemačku, u septembru otvara firmu u Živinicama

| 12. Avgusta 2017.
14:30
Kalesija Online

Od 21. do 23. septembra 2017. godine, u Živinicama je zakazano svečano otvaranje firme „Sućo d.o.o.“ Živinice. Organizator i pokrovitelj programa su Opićna Živinice na čelu s načelnikom Samirom Kamenjakovićem. Firma „Lentner GmbH“ iz Njemačke za ovu prigodu je proizvela novi prototip vozila „HLF 20“ na šasiji „Volvo“ i ono će tada prvi put biti prikazano javnosti u Bosni i Hercegovini.

Na svečanost je pozvan veliki broj privrednika iz domovine i dijaspore, predstavnici Generalnog konzulata Njemačke u Sarajevu, te ličnosti iz javnog, kulturnog i političkog života Bosne i Hercegovine. Plan projekta proizvodnje u Bosni i Hercegovini ulazi u drugu fazu.

Obuke radnika su uspješno završene. Dosadašnja proizvodnja od 10%, u narednom periodu će se povisiti na 50%, a uz nove investicije u mašine posao će dobiti još 50 radnika.

“Ovime zatvaram posljednju stranicu svog boravka u Münchenu i otvaram neku novu u mome rodnom kraju. Svečanim otvaranjem firme „Sućo d.o.o.“ najavljujem i svoj lični svoj lični povratak u Bosnu i Hercegovinu. Kolegama koje sam zadnju godinu dana obučavao želim mnogo sreće u njihovom budućem konstruktivnom i inovacijskom djelovanju”-na svom Facebook profilu napisao je vlasnik firme Suad Bešlić.

Komentari

Kategorija: Društvo i politika