NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Cijene taksi usluga od ponedjeljka više, autobuske ostaju iste

... | 14. Februara 2018.
14:19
Kalesija Online

Zbog akciza koje su dovele do poskupljenja goriva kalesjiski taksisti su odlučili podignuti cijene taksi usluga.

Naime, u subotu su  članovi Udruženja “Kalesija Taxi” i “Gradski Taxi” održali sastanak na kojem su odlučili da od ponedjeljka 19.2.2018.godine uvedu nove cijene taksi usluga.

” Mi smo morali formirati nove cijene, s obzirom da ne možemo opstati ako ostavimo stare cijene. Mi molimo naše putnike za razumijevanje. Ako je bila cijena taksi usluge 1 KM povećali smo na 1,50 KM. Mislimo da nije puno, cijene smo povećali samo da budemo na istom. Mi imamo razumijevanja prema penzionerima, ukoliko nemaju novca mi ćemo im izaći u susret”- kazao je predsjednik Udruženja “Kalesija Taxi” Alija Serdarević te dodao da će i ove godine za pripadnice ljepšeg spola 8.marta biti besplatna vožnja.

S obzirom da će građani Kalesije od ponedjeljka za taksi uslugu plaćati više 0,50 KM provjerili smo da li će doći i do povećanja cijena autobuskih karata. Prema informacijama koje smo dobili iz firme “Hankom turs” ovog mjeseca cijene će ostati iste, da li će u narednom peridu doći do povećanja cijena još uvijek ne znaju. Prema informacijama iz “Gradskog i prigradskog saobraćaja” Tuzla kažu da će cijene ostati iste  i da će se potruditi da tako i ostane sve dok to ne bude narušavalo poslovanje kompanije. Iz “Gradskog i prigradskog saobraćaja” kažu da putnici iz Kalesije mogu koristiti vrijednosne bus-kartice.

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme