NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Unikatni dekorativini jastuci u izradi mlade mame Lejle

... | 3. Marta 2018.
12:13
Kalesija Online

Nema žene koja jednom mjesečno ne bi promijenila kompletan stan ili kuću. Izbacila one stare stvari i osvježila svoj dom novim sitnicama koje su u trendu. No, malo ko može dopustiti takve promjene koje iziskuju vrijeme, ali i mnogo novca. Upravo zbog toga mama dvoje djece Lejla Stanić odlučila je osvježiti svoj životni prostor na mnogo jeftiniji i praktičniji način.

” Jedno poslije podne kada sam odmarala uz kaficu, razmišljala sam kako da promijenim nešto u stanu. Sa dvoje male djece ne možete sebi baš priuštiti kupovinu novih tepiha svake sedmice. Tada sam pomislila kako bi bilo lijepo da na sećiju stavim nove jastuke. Onako, lijepe sa cvjetićima nekih jakih boja. Sama sam sebi rekla, zašto ne bi konačno upalila mašinu i pustila maštu na volju”- počinje svoju priču Lejla i nastavlja “Napravila sam prve jastuke za sebe. Bila sam oduševljena. Bilo je tu greškica koje su se trebale popraviti, ali je to bilo pravo osvježenje za dnevnu sobu. Kao da sam u nekom drugom domu. S obzirom da imam dvoje djece nisam u mogućnosti tražiti stalni posao, odlučila sam se posvetiti svom novom hobiju na drugačiji način, pokušati napraviti svoj mali biznis koji će doprinijeti poboljšanju finasijske situacije moje porodice”.

Tako je i bilo Lejla je svaki dan radila nove dezene, pravila nove jastuke a njene prijateljice, prvi kupci bile su presretne zbog ideje i svoj stan ukrasile novim unikatnim jastucima. Narudžbe su svaki dan sve veće, a poruke hvale od kupaca “zatrpavaju” njen inbox.

Kao i svaka mama, domaćica i supruga i Lejla ima mnogo obaveza. Stariji sin ide u školu potrebna mu je  pomoć oko zadaće, dok mlađi sin maminu pažnju treba u svakom trenutku jer novi nestašluci razvijaju se iz minute u minutu.

“Trudim se da moj posao ne narušava odnos koji sam izgradila sa mojom djecom. Imamo vrijeme za igru, za učenje, za šetnju tako da nikako ne želim to narušiti. Jastuke pravim kada spavaju. Često puta legnem spavati dva sata poslije ponoći. Ali vjerujte, ne osjećam umor nego zadovoljstvo. Lijepo je znati da doprinoste svojoj porodici, da će zarađeni novac pomoći njima. Uvijek sam se čudila kada čujem kako nije teško raditi kada to radiš iz ljubavi, pitala sam se da li ću ja nekada imati priliku raditi neki posao iz ljubavi. Evo sad imam, i stvarno ne može se opisati riječima koliko sam sretna zbog toga”- govori naša sagovornica.

Lejla ima još ideja koje želi realizovati, ali nam nije željela otkriti. Sudeći prema ljepoti unikatnih jastuka  i ostale ideje bit će hit.

Sve radove naše sagovornice možete pogledati OVDJE

Unikatne, dekorativne jastuke možete naručiti na broj 061 188 912.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika, Magazin