Kalesija 13°

300 učenika OŠ “Kalesija” posjetilo kasarnu Dubrave

U povodu 12.godišnjice utemeljenja  Oružanih snaga BiH,5.pješadijska brigada danas je  na  lokaciji kasarne i zračne luke „Dubrave” Živinice   upriličila manifestaciju „Dan otvorenih vrata”.

Više od 600 učenika iz općina Kalesija, Srebrenik, Živinice i Tuzla posjetili su kasarnu Dubrave i imali su priliku vidjeti naoružanje kojim raspolažu OS BiH.

“Cilj otvorenih vrata jeste učenicima i nastavnicima pokazati kako žive i rade pripadnici Oružanih snaga BiH. Također jedan od ciljeva jeste i učenicima koji su na prekretnici koju profesiju izabrati pokazati šta podrazumijeva biti vojnik ukoliko se odluče baviti se time u budućnosti”-kazao je major Miodrag Pavlović

Već drugu godinu za redom učenici i nastavnici  OŠ “Kalesija” odazvali su se pozivu za učešće na manifestaciji “Dani otvorenih vrata” . Ove godine kasarnu Dubrave posjetilo je oko 300 učenika iz OŠ “Kalesija” i PŠ “Miljanovci”

” Ja se nadam da ćemo i u budućnosti nastaviti dobru saradnju sa OS BiH, te da ćemo i naredne godine dovesti naše učenike da pogledaju kako to rade pripadnici OS naše zemlje. Učenici su oduševljeni posjetom i svime onim što su imali priliku vidjeti”-rekao je direktor OŠ “Kalesija” Fahrudin Hamzić

Učenici su znatiželjno posmatrali tenkove i ostalo naoružanje, te nisu krili zadovoljstvo što su dio ovakve manifestacije jer do sada nisu imali priliku vidjeti ovako nešto.

5.pješadijska brigada OS BiH upriličila je manifestaciju “Dani otvorenih vrata” i za djecu pripadnika Oružanih snaga.

 

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

    Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

    Komentari

    Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

    Bolji uslovi za pacijente Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli

    Schmidtova poruka vlastima: O standardima OSCE-a i nadležnostima CIK- …

    Liga mladih KSTK: Juniori kalesijske Bosne bore se za titulu prvaka

    Što oči vide, to ruke naprave: Malik pravi istinska remek djela od d …

    Uprava policije MUP TK-a: Tokom vikenda iz saobraćaja isključeno uku …

    CLOSE
    CLOSE