Kalesija

474 umrle osobe na biračkom spisku u Kalesiji

Centralna izborna komisija BiH je na sjednici je razmatrala Informaciju o broju umrlih osoba čija se imena nalaze u evidencijama Centralnog biračkog spiska.

Informacija je sačinjena prema izvještajima dostavljenim iz 102 općinske/gradske izborne komisije u BiH i ista sadrži podatak o 5.332 umrle osobe čija se imena nalaze u evidencijama Centralnog biračkog spiska a za koje su izborne komisije uspjele izvršiti provjeru činjenice smrti. Prema navedenoj informaciji imena 474 osobe nalaze se na biračkom spisku općine Kalesija, što je čini trećom po redu općina/gradova najavećim brojem umrlih osoba koje imaju pravo glasa na izborima .

Prvi je Vitez 699 imena umrlih osoba, potom Cazin sa 485, iza Kalesije su Travnik, Kiseljak i Gračanica

Iz 40 općinskih/gradskih izbornih komisija nije stigao traženi izvještaj i istim će biti ostavljen dodatni rok da ga dostave.

U vezi sa naprijed navedenim Centralna izborna komisija BiH  usvojila nekoliko zaključaka među kojima su: da se sačini analiza danas razmatrane informacije koja će biti dopunjena sa nedostajućim podacima iz 40 općina/gradova, da se organizira sastanak sa nadležnim ministarstvima unutrašnjih poslova i Agencijom za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) u vezi ažuriranja biračkih spiskova, da se unutar Sekretarijata Centralne izborne komisije BiH formira poseban tim koji će biti zadužen za analizu stanja Centralnog biračkog spiska i da se poduzmu i druge mjere u nadležnosti Centralne izborne komisije BiH.

(CIK/Izvor.ba)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

    Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

    Komentari

    Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

    Izvedena prva inkluzivna lutkarska predstava: Uloge imali i mladi iz K …

    Nova Miss Buenos Airesa ima 60 godina, a takmičit će se i na izboru …

    Najava utakmica u 1. i 2. Ligi TK

    Kome je u cilju dizanje panike? Lažne informacije  i opasni falsifik …

    Parne lokomotive sa TK u funkciji razvoja lokalnog turizma

    CLOSE
    CLOSE