NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Historijski uspjeh živiničkog karatea

... | 2. Maja 2018.
08:29
Kalesija Online

Dana 26.04.2018. godine, karate reprezentacija BiH, čiji su predstavnici i članovi KBS ” SEIKEN” Živinice, je otputovala na Balkansko prvenstvo, koje se ove godine održavalo u Beogradu,
od 27.04. – 29.04.2018. godine.

Članovi našeg kluba, kao debitanti, koji su se u Beogradu svim srcem borili za grb reprezentacije BiH su:

1. Ahmed Šišić

– Nakon nesretnog poraza u jako tijesnom i izjednačenom meču od prvaka Hrvatske, koji je, kasnije će se ispostaviti, postao i prvak Balkana, Ahmed je pobijedio prvaka i deklasirao viceprvaka Srbije, te osvojio 3. mjesto i bronzanu medalju na Balkanskom prvenstvu.

2. Šejla Ahmetović

– Izuzetno hrabro i kvalitetno se borila, medjutim, usljed nedostatka iskustva, poražena je minimalnim rezultatom u borbi za medalju od prvakinje Turske.

3. Bahra Tuholjkić

– Nažalost, nije otputovala sa reprezentacijom usljed privatnih razloga koji su je spriječili.

Ovo je historijski uspjeh za Živinice, kako živiničkog karate, tako i živiničkog sporta. Prva balkanska karate medalja došla je u Živinice nakon više od 20 godina. Ponosni smo na našeg Ahmeda, kao i na ostale reprezentativce.


Ovo je zajednički uspjeh svih nas, od članova kluba, roditelja, trenera, sponzora, kao i svih osoba koje su nam na bilo koji način pružile svoju podršku. Hvala svima od srca.

Na Balkanskom prvenstvu učešće je uzelo 10 zemalja: Srbija, Hrvatska, C. Gora, Makedonija, Slovenija, Rumunija, Bugarska, Turska, Albanija i Bosna i Hercegovina. U ukupnom plasmanu, karate reprezentacija BiH je zauzela visoko drugo mjesto, odmah iza Turske, a daleko iza sebe ostavila Srbiju na trećem, Hrvatsku i redom ostale reprezentacije. Kada uzmemo u obzir koliko države poput Turske, Srbije, Hrvatske, Slovenije i C. Gore ulažu u karate sport, za razliku od nas, mi smo i više nego ponosni na naše reprezentativce.

/Press: KBS “SEIKEN” ŽIVINICE/

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Sport