NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Klub vijećnika GDS-a neće prisustvovati nastavku 7.redovne sjednice OV Kalesija

| 13. Oktobra 2017.
13:12
Kalesija Online

“GDS Kalesija i klub vijećnika GDS-a : DANAS NEĆE PRISUSTVOVATI NA NELEGALNOJ SJEDNICI  OPĆINSKOG VIJEĆA KALESIJA ,GDJE JE PRIMJETAN DIKTATORSKI SISTEM RUKOVOĐENJA OPĆINOM OD STRANE NAČELNIKA I NJEGOVIH ISTOMIŠLJENIKA.

Kao što i javnost  zna  da je sjednicu sazvao nelegalno izabrani presjedavajući  Općinskog vijeća na vandrednoj sjednici  od 02.10.2017 na kojoj je bila samo jedna tačka dnevnog reda izbor presjedavajućeg ,te je takvim načinom rada i sazivanja iste sjednice pokazana bahatost,brutalnost i dikatatorski način rukovođenja Općinom od strane načenika i njegovih istomišljenika.

Klub vijećnika GDS-a Kalesija  smatra da je ovim činom ponovo došlo do grubog kršenja poslovnika o radu  Općinskog vijeća te da je ovo nastavak pokazivanja sile od strane načelnika ili pak nepoznavanje  propisa o poslovniku o radu Općinskog vijeća .

GDS Kalesija i klub vijećnika GDS Kalesija podnijet će upit prema Ministarstvu pravde  Federacije Bosne i Hercegovine o ispravnosti i preispistivanju odluka OV Kalesija na nelegalnoj vanrednoj sjednici od 02.10.2017 godine,gdje ćemo  isto tražiti upit za nelegalno sazivanje nastavka 7. Redovne sjednice OV za 13.10.2017 godine.

Klub vijećnika GDS-a Kalesija ne želi učestvovati u radu nelegalnih sjednica OV sve dok se  Ministarstvo pravde FBiH  ne neočituje o zakonitostima odluka OV .”

Kalesija, 13.10.2017                                                                     OO GDS Kalesija

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme
Edin Ramić