NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Među 257 promovisanih učenika iz škola sa područja TK, 6 učenika iz Kalesije

... | 23. Novembra 2017.
10:39
Kalesija Online

Hamza Hodžić, Kanita Rakovac, Mehmedalija Bikić, Dženana Halilović i Merima Zulić iz Osnovne škole “Kalesija” te Azra Mešić iz Osnovne škole “Rainci Gornji” bili su dio manifestacije na kojoj su promovisani učenici iz osnovnih i srednjih škola TK, koji su ostvarili zapažene rezultate na federalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima.

Manifestacija promovisanja učenika koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima, za školsku 2016/2017.godinu, upriličena je u srijedu, 22.11.2017.godine, u Velikoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, u organizaciji Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona i Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona.

Pomoćnik ministra obrazovanja i nauke mr. sc. Mersija Jahić, šef odsjeka za obrazovanje i nauku Fikret Vrtagić, prof. i stručni savjetnik Pedagoškog zavoda Izet Numanović, prof. učenicima su uručili priznanja. Promovisanim učenicima naknadno će biti isplaćene jednokratne stipendije

Hamza, Kanita, Dženana, Mehmedalija, Merima i Azra našli su svoje mjesto među 257 najboljih učenika osnovnih i srednjih škola. Svojim trudom i radom još jednom su svoju školu i općinu predstavili u najboljem svjetlu.

Ponosni na nagrađene učenike posebno su bili roditelji koji su pored nastavnika svjedoci koliko truda je uloženo u postignuti uspjeh

Manifestacija je upotpunjena kulturno-umjetničkim programom učenika JU OŠ „Miladije” Tuzla , JU Srednja muzička škola „Čestmir Mirko Dušek” Tuzla i JU Osnovna muzička škola Tuzla.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme