NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Od hobija do biznisa: Raza Fehratović-Rogović ruže od krep papira pravila i za Lapsus bend

... | 14. Februara 2018.
11:58
Kalesija Online

Biti mama, supruga i domaćica nije lahko. Sve te uloge zahtijevaju mnogo pažnje, ljubavi i posvećenosti. Svaka žena u to ulaže mnogo sebe i iz želje da njenoj porodici bude bolje pronađe način da doprinese i kućnom budžetu. Shodno tome Raza Fehratović-Rogović nije htjela biti samo domaćica, htjela je učiniti nešto više za sebe i svoje najmilije. Iako biti mama dvoje male djece zahtijeva angažovanost 24 sata, Raza sa velikim uspjehom razvija svoj posao. Njene ruže od krep papira sve su traženije

” Ruže sam počela praviti prije 3 godine. Došla sam na ideju tako što sam dobila na poklon buket ruža od krep papira i baš mi se svidjelo. Zainteresovala sam se i počela polako i ja da pravim iste”.- kaže mlada mama iz Dubrava Gornjih

Raza dodaje da je napočetku savjete dobijala od žene koja se bavi istim poslom : “Kako i svaki, i ovaj početak nije bio jednostavan. Prvo sam pravila za sebe, i ruže nisu izgledale onako kako danas izgledaju.  Moram priznati da su se mojim najbližim svidjele i to mi je bio motiv i vjetar u leđa da nastavim dalje”.

I nastavila je dalje, i to putem uspijeha. Njene ruže ubrzo poprimile simpatije pratilaca na Facebooku pa je narudžbe slala u Zagreb, Italiju, Švicarsku.

“Najveća narudžba i veliki izazov je bio kada sam prošle godine za Lapsus bend  za 8.mart  naparvila 400 ruža u vrlo kratkom roku. Za tri dana sam napravila ruže koje su podijeljene djevojkama u Beogradu”-kaže naša sagovornica

Narudžbe danas ima svaki dan. Kako bi stigla sve na vrijeme uraditi nerijetko joj pomoć pružaju muž i kćerka. Tako da porodično u spostvenim kreacijama.

Iako smo pomislili da izvršavajući sve obaveze Raza nema vremena za odmor, demantovala nas je jer kako kaže zavoljela je ovaj posao te radeći ruže ona se odmori i smiri: ” Postala sam ovisna o ovom poslu. Moja velika sreća je kada vidim fotografije mojih kupaca čije porodično druženje u dnevnom boravku krase moji radovi, moje ruže.”

Raza Ferhatović- Rogović  kaže da je prezadovoljna zaradom od ovog kako ga je nazvala hobija, te je prezadovoljna i sretna što može doprinijeti u povećanju kućnog budžeta a pritome biti u kući po cijeli dan kako bi bila sa svojim najmilijima.

Za kraj naša sagovornica kaže da žene trebaju vjerovati u sebi i kavu god ideju da imaju trebaju je pokušati realizovati prije svega da bi usrećile sebe.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika