NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Rad i umjetnost: Torta Bosanke Milice Čorbo najljepša na svijetu

... | 24. Marta 2018.
10:51
Kalesija Online

U vrijeme kada je u Bosni i Hercegovini više od 550 hiljada nezaposlenih, kada demonstranti na ulicama traže svoja prava, neki odlučniji uzeli su stvar u svoje ruke te pokrenuli vlastiti mali biznis. Tako je prije više godina i Milica Čorbo iz Župče, nedalko od Breze krenula s izrdom ukrasnih domaćih torti.Prije nekoliko dana doživjela je veliki uspjeh, svjetkskih razmjera. Njena torta za vjenčanje završila je na prvom mjestu najprestižnije svjetske internet stranice cakesdecor.com.

Biti prva na svjetskoj stranici dekor torti je nevjerovatan i svejtski uspjeh. Zaista ovo nisam očekivala kada sam fotografije svojih torti slala. Uspjeh je veći tim prije što će fotografije torte ukrašene jestivim ručno rađenim orhidejama biti printana i u časopisu o dekor tortama. Nisam očekivala ni da ću biti u 15 onih čije se torte pojavljuju na stranici – kazala je Čorbo.

Ona ističe i da izgled torti ocjenjuju kuhari širom svijeta, te da obični čitatelji nemaju pravo glasa.

Mnogo ljudi me pitalo gdje da lajkaju, ali princip nije taj. Vaše je samo da pošaljete uratke, a onda procedura je na uredništvu i stručnom žiriju. Presretna sam, jer se za BiH čulo i u Americi kada je riječ o izradi dekor torti. Zaista u BiH imamo dara za ovakve stvari, a to pokazuje i ovaj moj uspjeh, ali i moje porodice koja mi pruža potporu – ističe Čorbo.

Osim torte za vjenčanja koja je zauzela zlato na cakesdecoru još dvije njene torte su ušle u Top 15.

Milica je na ideju za ovaj biznis došla tražeći tortu za svog tadašnjeg jednogodišnjeg sina Almasa, a svojim tortama opskrbljava područje Kantona Sarajevo. Najviše narudžbi prima preko svoje Facebook profiluMilice Čorbo.– Ovo nije samo umjetnost ovo je i fizički rad, ali kada je ljubav tu onda ništa nije teško– dodala je Milica.

(TIP.ba)

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Magazin