NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

“Slatki petak” za pomoć Ajli Turić

| 12. Oktobra 2017.
09:14
Kalesija Online

UG “Snaga nezavisne žene” organizuje “Slatki petak” za pomoć teško oboljeloj Ajli Turić iz Prnjavora. Akcija “Slatki petak” koju su članice pomenutog udruženja već nekoliko puta organizovale za pomoć sugrađanima kojima je pomoć potrebna, ovog puta održat će se 13.10.2017 godine u vremenu od 12:00 do 14:00 sati. Akcija “Slatki petak” za pomoć Ajli Turić je trebala biti održana 6.10.2017 godine, ali je zbog kiše odgođena. Iz UG “Snaga nezavisne žene” se nadaju da će im vremenski uslovi “dopustiti” da ispune svoj cilj do kraja, a to je da sakupe dovoljno sredstava od prodaje kolačića kako bi pomogli porodici Turić i bar malo olakšali situaciju u kojoj su se našli.

Podsjećanja radi, dvanaestogodišnjoj Ajli Turić iz Prnjavora u trećoj godini života dijagnosticiran je Dravet sindrom koji je poznat kao teška mioklona epilepsija dječije dobi, rijedak je oblik teško kontrolirajuće epilepsije koja počinje u ranom djetinjstvu. Djeca s Dravet sindromom ne mogu prerasti ovaj sindrom i on na njih utječe svakog dana njihovog života.

Ajla Turić je djevojčica koja je ujedinila Kalesiju. Sportski klubovi, udruženja, građani naše općine treže način kako da pomognu porodici iz Prnjavora. Kalesijci u teškim vremenima pokazuju svoju veličinu, i ono najbitnije, svoju ljudskost. Nažalost Ajla i njena porodica su u takvoj situaciji da im je potrebna pomoć drugih ljudi, a li na sreću Kalesijci su pokazali da nisu sami i da ima onih koji će im pružiti svoju ruku i pomoći im da se lakše izbore sa novonastalom situacijom.

Hasmira Malić, kao pokretač akcije ispred Udruženja “Snaga nezavisne žene” pozvala je sve naše građane i udruženja da se uključe u ovu plemenitu akciju, kako bi pomogli još jednoj našoj sugrađanki kojoj je potrebna naša pomoć.

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme