NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Jubilarni 10. sajam ekološki zdrave hrane, tradicionalnih proizvoda i turizma u Kalesiji

... | 14. Septembra 2018.
15:51
Kalesija Online

U organizaciji Udruženja građana “Citizen”  4.oktobra 2018.godine održat će se jubilarni X. sajam ekološki zdrave hrane, tradicionalnih proizvoda i turizma.

Sajam će se sastojati od teoretskog dijela na kojem će se sudionici kroz stručna predavanja upoznati sa teoretskim aspektima i prednostima korištenja prirodnih, ekoloških resursa u proizvodnji zdrave hrane i turističkim potencijalima općine, te izložbenog dijela na kojem će građani izložiti proizvode koje su sami proizveli na vlastitim imanjima po načelima proizvodnje zdrave hrane i ponuditi turističke potencijale za razvoj seoskog turizma.

Sajam se već tradicionalno održava u Kalesiji deset godina, a svi zainteresovani građani moglu su se prijaviti na učešće u sljedećim kategorijama:
1. Voće i povrće,
2. povrće i proizvodi od povrća,
3. med i ljekovito bilje,
4. mlijeko i mliječni proizvodi,
5. mesni proizvodi iz domaće radinosti i
6. tradicionalni bosanski proizvodi.

Sajam je izložbeno- prodajnog karaktera zbog motivacije proizvođača, kako bi još intenzivirali proizvodnju zdrave hrane.

Za najuspješnije izlagače- proizvođače obezbjeđene su vrijedne robno-novčane nagrade, i to po tri nagrade za svaku kategoriju.

Pokrovitelji sajma su Općina Kalesija, Turistička zajednica TK, BH Telecom. Partneri: BKC “Alija Izetbegović”, “Snaga kalesijske žene”.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Najave