NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Živiničanka Selma Andelić otvorila palačinkaru i postala uspješna poduzetnica

... | 31. Januara 2020.
11:16
Kalesija Online

Selma Andelić mlada je poduzetnica, koja je nedavno otvorila palačinkaru u Živinicama. Ideja o pokretanju biznisa čekala je dvije godina. Konačna odluka donesena je prije nekoliko mjeseci, nakon saznanja o start up projektima koji se nude mladim osobama, a koje žele pokrenuti vlastiti biznis. Iako je na samom početku poslovanja palačinkara “Čokomanija” privukla je veliki broj ljubitelja ove poslastice.

“Svima kada sam rekla šta planiram od svih sam dobila podršku, ali je bilo i komentara hoćeš li moći veliki je to poduhvat. Rekla sam da ću otvoriti palačinkaru, da želim da se borim, idem naprijed, neću da razmišljam o zatvaranju. Naravno da je bilo potrebno puno hrabrosti, ali sam imala podršku momka, roditelja, prijatelja, to me je guralo naprijed”, kazala je Selma.

Selma je diplomirani modni dizajner, ali nije mogla pronaći posao u struci. To je i bio jedan od razloga zbog čega je odlučila otvoriti palačinkaru. Studirala je u Beogradu, ali njena želja je bila jača da se vrati u rodne Živinice bude sa porodicom i kako kaže u našoj zemlji još uvijek ima perspektive za život. Što je ona i potvrdila.

“Ja kao već uspješan poduzetnik pozivam sve mlade ljude da razmisle, da popričaju sa svojim bližnjim, da pokušaju da ostanu ovdje, da ne bude odmah odluka da idu vani, jer zato što u našem gradu i u BiH ima perspektive za život, samo treba malo da se zalažemo i borimo”.

Priliku za posao u palačinkari “Čokomanija” dobilo je još troje ljudi. Za uspjeh je kako kaže Selma potrebo dosta ulaganja, rada i truda. Da bi palačinci bili tako ukusni i lijepi za oko iza nje je dosta provedenog vremena u kuhinju. U planu je proširiti ponudu, a trenutno na čokomanija listi nalazi se 15 vrsta palačinaka. Radi sa najfinijim kremama, koje nabavlja iz Italije. Ukus i kvalitet su ostali isti, a kako kaže cilj je je zadržati goste, ponuditi im nešto novo i neobično. Uskoro će se u ponudi naći i slani palačinci za kojima je veliko potražnja.

Selminu priču o otvorenju palačinkare, koliko hrabrosti i ulaganja joj je bilo potrebno prilikom pokretanja vlastitog biznisa, možete pogledati u četvrtak, 6. 2. 2020. godine, u emisiji “Super žena”

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika, Magazin