NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš” donijela odluku o pomoćnici direktora nakon skandaloznog snimka

... | 8. Marta 2023.
15:26
Kalesija Online

Uposlenica koja je neprimjerenim ponašanjem od petka 28. februara 2023. godine narušila ugled Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, razriješena je dužnosti pomoćnice direktora za ekonomske poslove, piše u saopćenju ove bolnice.

– Obavještavamo javnost da je uposlenica koja je neprimjerenim ponašanjem od utorka, 28.02.2023. godine, narušila ugled Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, razriješena dužnosti pomoćnice direktora za ekonomske poslove.

Disciplinska komisija, koja je formirana u najkraćem roku, nastavlja rad u skladu sa postojećim zakonskim propisima. Napominjemo da se ovakvim pojedinačnim slučajevima baca sjena na ogroman trud i zalaganje koji ulažu uposlenici Opće bolnice, kako bi svim pacijentima pružili što kvalitetniju zdravstvenu uslugu – navode iz Opće bolnice.

Portal Crna hronika je krajem februara objavio video na kojem se vidi kako pomoćnica direktora “preko štele” dogovara termine pregleda i pušta preko reda pacijente. Jedna pacijentica je sve snimila mobitelom i proslijedila medijima.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika