NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Zvanično: Mersudin Ahmetović karijeru nastavlja u FK Igman Konjic

... | 23. Januara 2023.
11:38
Kalesija Online

Mersudin Ahmetović, koji je donedavno igrao za FK Sarajevo, iako je najavljivano da će preuzeti jednu od trenerskih pozicija u klubu, ipak fudbalsku karijeru će produžiti i zaigrati za novi klub.

Na zvaničnoj stranici FK Igman Konjic jučer su potvrdili da u njihov klub stiže pojačanje. Iz FK Igman Konjic najavili su da je njihov novi igrač Mersudin Ahmetović, te su mu poželjeli dobrodošlicu.

Nakon fantastično odigrane sezone u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, FK Igman iz Konjica plasirao se u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Bio je to momenat za pamćenje koji je označio početak nove ere fudbala u Konjicu. Nakon što su prošle godine obilježili sto godina postojanja kluba, iste godine ostvarili su i plasman u najveći rang fudbala u Bosni i Hercegovini, piše saznajem.ba.

Podsjetimo, Ahmetović je u Sarajevo stigao 2016. godine i svojom borbenošću, karizmom, pristupom, ali i kvalitetima ostvario posebnu konekciju sa navijačima Bordo kluba.

Tokom fudbalske karijere u FK Sarajevo postigao je: 189 utakmica , 63 gola, 22 asistencije, 2x prvak BiH (2018/19,2019/20), 2x kup BiH (2018/19,2020/21), 1x najbolji strijelac lige (2019/20).Karijeru u Sarajevu završava kao 12. najbolji strijelac u historiji kluba.

“Mersudin Ahmetović je prije 6 i po godina obukao bordo dres i upisao svoje ime u historiju našeg kluba kao jedan od najvažnijih fudbalera u poslijeratnom periodu. Iako su svi oni koji vole FK Sarajevo kraj jedne velike igračke karijere priželjkivali u bordo dresu, sigurni smo da će se Mersudin Ahmetović u budućnosti vratiti na Koševo u nekoj drugoj ulozi.”, objavili su na stranici FK Sarajevo.

Kako podsjeća Sport1 krajem 2022. godine objavljeno je da će se Ahmetović u martu oprostiti od aktivnog bavljenja fudbalom, te da bi nakon toga trebao preuzeti jednu od trenerskih pozicija u klubu.

Očigledno da je u međuvremenu došlo do promjene planova, te Ahmetović za sada ne planira odustati od profesionalnog bavljenja sportom.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport