NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Prijatelji Mirnesa Salkića organizovali prvi Memorijalni turnir u njegovu čast

... | 10. Februara 2020.
12:05
Kalesija Online

U prostorijama Centra za rekreaciju održan je prvi Memorijalni turnir u stonom tenisu “Mirnes Salkić”, u organizaciji Udruženja mladih “Rainci Donji”. Turnir je održan u znak sjećanja na njihovog sugrađanina, velikog borca, humanistu i ljubitelja stonog tenisa Mirnesa Salkića, koji je nakon šest mjeseci borbe sa karcinomom gušterače preminuo u junu mjesecu prošle godine.

“Na prvom Memorijalnom turniru Mirnes Salkić prijavilo se 32. učesnika. S obzirom da je prvi turnir, mi smo prezadovoljni. Ovaj turnir će preći u tradiciju i mi ćemo se truditi da sljedeće godine organizujemo na još većem nivou”, kazao je predsjednik Udruženja mladih “Rainci Donji”, Jasmin Požegić.

Na turniru se okupio veliki broj rekreativaca, ljubitelja stonog tenisa, prijatelja i komšija rahmetli Mirnesa Salkića. Odlična organizacija turnira pruvukla je takmičare svih starosnih dobi, a kako kažu organizatori, za naredni turnir vjerovatno će napraviti i takmičenja po kategorijama. Osim što su učesće uzeli mjestani Rainaca Donjih, istom su se odazvali i građani iz cijele općine Kalesija.

“Došao sam da dam podršku. Sve ove stvari su dobre za omladinu trebamo se sportom baviti družiti i dobre stvari treba podržati. Posjetilo me na neke dane kada smo mi u Cezamu prije nekoliko godina slične turnire i druženja organizovali”, kazao je Selmir Buljkić, učesnik turnira.

“Odazvao sam se turniru prije svega što volim sport, a poznavao sam i Mirnesa, nije nedostajalo motiva za učešće. Mirnes je bio smirena osoba, bio je momak za primjer. Upoznali smo se rekreaciji, bio je sporstki tim. Za njega samo sve najbolje reći o njemu”, rekao je Ademir Pjanić, učesnik turnira.

Udruženje je osnovanao prošle godine i njihov prvi projekat odnosio se na adaptaciju nekadašnje sale, koju su pretvorili u rekreativni Centar namijenjen djeci i mladima Na turniru je svečano i otvoren Centar za rekreaciju, koji je opremljen je sadržajima za bilijar, pikado, stoni tenis i stoni fudbal.

“Građani Rainaca Donjih su sami finansirali uređenje rekreativnog centra i udruženje mladih se potrudilo da završi sve, kao što vidite svi su iznenađeni pozitvno kako je prostor urađen. Zahvalio bi se svim građanima Rainaca Donjih, sva sredstva koja smo uložili građani su sami davali svoje donacije”, dodaje Požegić.

Mirnes je preselio u 35. godini života. Zajedničkih trenutaka prisjetio se i Jasmin, koji je često provodio vrijeme sa njim. Pamti ga po njegovim dobrim osobinama, karakteru, a razlog okupljanja velikog broja učesnika jeste da na ovaj način ožive sjećanje na njega i njegova dobra djela.

“Mirnesa se svi sjećaju samo po dobrom, bio je previše miran momak kojeg su svi poštovali i svi građani ga pamte samo po dobrom i ovaj turnir je dokaz da je veliki broj građana došao zbog njega da bude tu i prisustvuje turniru i sjećanju na njega.”

Najbolji stonoteniser prvog Memorijalnog turnira u stonom tenisu “Mirnes Salkić” je Ramil Salkić.
Drugo mjesto je pripalo Fejzudinu Ferhatbegoviću iz Kalesije, dok je treće mjesto zauzeo Mersudin Hasanović iz Sarača.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport