NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Edin Baković imenovan za v.d. selektora muške seniorske odbojkaške reprezentacije

... | 28. Februara 2019.
13:22
Kalesija Online

Na sjednici Upravnog odbora Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine, koja je održana u Sarajevu 27. februara 2019. godine u prostorijama hotela „Radon Plaza“, odlučeno je da Edin Baković bude imenovan za vršioca dužnosti selektora muške seniorske odbojkaške reprezentacije BiH na period od šest mjeseci.

Baković trenutno radi kao trener u Kataru u klubu El Džaiš, a radi se o jednom od najkvalitetnijih trenera sa ovih prostora. U igračkoj karijeri upisao je 86 nastupa za reprezentaciju Hrvatske, a boje reprezentacije Bosne i Heregovine branio je 60 puta.

Po dolasku u Katar radio je u svim uzrasnim kategodijama El Džaiša, dok je  puta osvajao trofej pobjednika Kupa Katara. Za direktora muške seniorske odbojkaške reprezentacije BiH imenovan je Edin Glogić.

Osim Bakovića imenovan je selektor ženske kadetske reprezentacije BiH, a ovu funkciju će obavljati Zoran Vidaković.

Nakon što je Amila Obradović razriješena sa pozicije generalnog sekretara, na lični zahtjev, Upravni odbor ukazao je povjerenje Lejli Zonić koja će u narednih šest mjeseci biti vršilac dužnosti generalnog sekretara, sa mogućnošću produženja saradnje.

(Odbojkaški savez BiH)

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Sport