NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

FOTO/ Zabava za cijelu porodicu: “Branjevački skokovi” oduševili i ove godine

... | 12. Januara 2019.
15:02
Kalesija Online

Zimske ljepotice poput olimpijske Bjelašnice, Jahorine ovih dana omiljena su destinacija onih koji imaju slobodne dane i “viška” novca. Međutim, Kalesijci danas nisu morali daleko od kuće kako bi uživali u zabavi na snijegu jer imaju svog “olimpijca” , imaju brdo Branjevac u naselju Kurtići. Shodno današnjoj zabavi možemo reći da pomenute zimske ljepotice imaju jaku konkurenciju.

Na oduševljenje svih Kalesijaca ali i mještana okolnih mjesta snijeg i niske temperature ove godine pogodne su za održavanje tradicionalnih “Branjevačkih ski skokova”. Zbog toga, veliki broj ljubitelja zimskih igara danas su sa ful zimskom opremom koja podrazumijeva skafandere, kape, šalove, rukavice te skije i sanke, uputio se u zaseok Kurtići.

Svake godine pa tako i ove na Branjevcu budu i Imran, Zekerijah i Arslan koje smo zatekli kako se spuštaju na gumi.

Ono što najviše raduje jeste upravo veliki broj mališana koji su danas uživali na snijegu. Prije održavanja skokova, upriličeno je takmičenje najmlađih. Takmičili su se u spuštanju na vrećama što je izazvalo osmijeh kako na njihovim licima, tako i na licima odraslih.

Zabave zasigurno nije nedostajalo. Posebne aplauze svakako izazvali su ski skokovi. Uprkos dobacivanjima publike “Ne u basamake Suade” bilo je i onih koji su skrenuli sa staze.

Organizatori su i ove godine pripremili čaj za sve posjetitelje i slatkiši za najmlađe.

Kako je to bilo danas na brdu Branjevac pogledajte u foto galeriji

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme