NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Kalesijka Amina Idrizović dobila poziv u reprezentaciju

... | 23. Juna 2020.
16:57
Kalesija Online

Amina Idrizović je 2018.godine dobila poziv da igra za ŽOK “Bosna” Kalesija, te kao jedna od najmlađih igračica dobila priliku da igra utakmice Super lige FBiH. Svojim trudom i radom pokazala je da se na nju ozbiljno može računati, a dokaz za to je i poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Amina se nalazi na širem spisku juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ženska juniorska reprezentacija BiH učestvovat će na Evropskom prvenstvu za juniorke koje će se odigrati u Zenici i Osijeku u periodu od 19. do 31.augusta 2020.godine.

Amina potiče iz odbojkaške porodice. Otac Mirnes Idrizović odbojkaš je OK “Bosna” Kalesija koji je ponovo izborio ulazak u njaveći rang takmičenja u BiH. Brat i sestra, blizanci Hilmo i Maida treniraju odbojku u školi odbojke u Raincima Gornjim kod trenera Jasmina Požegića. Sa Požegićem je i Amina naučila prve odbojkaške “korake” a kao član pomenute škole dobila je poziv u ŽOK “Bosna” Kalesija. Sretna je što je dobila poziv i za reprezentaciju. Nada se da će u dresu domovine odigrati mnogo dobrih utakmica.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport