NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Klub vijećnika SDA Kalesija neće prisustvovati nastavku 7.redovne sjednice

| 13. Oktobra 2017.
09:09
Kalesija Online

“Klub vijećnika SDA Kalesija neće prisustvovati nelegalnom nastavku prekinute 7. redovne sjednice koju je za petak, 13. oktobar, sazvaonelegalno izabrani, predsjedavajući Općinskog vijeća.

Odluka je donesena iz razloga ignorisanja i oglušivanja Načelnika općine da se očituje na blagovremeno upućeni zahtjev SDA Kalesija za preispitivanje legalnosti održavanja vanredne sjednice samo dva dana nakon prekida redovne sjednice. Održavanjem vanredne sjednice, koja nije ni po čemu imala hitni karakter, te donošenjem odluke o izboru predsjedavajućeg vijeća, od strane privremene skupštinske većineje demonstrirana sila i pokazano nepoštivanje osnovnih propisa definisanih Zakonom o principima lokalne samouprave, te pravnih akata općine o čemu će se oglasiti i nadležne institucije.

Klub vijećnika SDA Kalesija je, u skladu sa preuzetim obavezama prilikom stupanja na dužnost i obnašanje funkcije općinskih vijećnika utemeljenih na važećim zakonskim propisima, podnio Zahtjev za preispitivanje zakonitosti odluke i zaključaka Općinskog vijeća Kalesija. Kako se radi o veoma brutalnom i bahatom odnosu Načelnika općine i njegove interesne skupine vijećnika od kojih, neki iz neznanja, a neki namjerno, grubo krše Poslovnik o radu OV-a, te druge važeće propise, Klub vijećnika SDA Kalesija ne želi učestvovati u donošenju odluka koje će, sasvim sigurno, doprinijeti daljem zastoju u razvoju Kalesije. Ministarstvu pravde FBiH dana 11.10.2017. godine uputili smo zahtjev za preispitivanje zakonitosti odluka OV-a. Tek nakon jasnog pravnog statusa navedenih odluka OV-a Klub vijećnika SDA će nastaviti sa radom i istrajati na donošenju legalnih odluka od kojih će građani Kalesije imati korist.”

Klub vijećnika SDA Kalesija

 

 

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme
Edin Ramić