NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

KUD “14.maj” Tojšići organizuje XII smotru folklora

... | 14. Avgusta 2018.
12:44
Kalesija Online

Najljepše folklorne igre, mladi puni pozitivne energije i želje za druženjem i pjesmom obilježit će XII smotru folklora koju organizuje KUD “14.maj” Tojšići.

Već 12 godina za redom članovi pomenutog kulturno umjetničkog društva svojim sugrađanima pripreme noć u kojoj će uživati u bosanskim igrama ali i igrama zemalja regiona. Tradicionalne igre i koreografije izvest će mladi iz nekoliko kulturno umjetničkih društava. Osim domaćina, publici će se predstaviti :

KUD “Osman Rešidović” Brka

FA Panonija

KUD Rainci Gornji

KUD “Sevdah” Seljublje

KUD “Maldost” Suha

KUD “Mladi rudar” Dobrnja

BZK “Preporod” Doboj-Istok

Smotra folklora bit će upriličena 18.8.2018.godine sa početkom u 19:00 sati na poligonu OŠ “Tojšići”

Članovi KUD “14.maj” osim što organizuju smotru folklor, često putuju i sebe i svoj grad predstavljaju u najboljem svjetlu. Naredno putovanje je  u Antaliju.  Pomenuto društvo nastupit će  na festivalu koji će se održati od 27. do 31. avgusta 2018.godine u Antaliji.  Osim KUD-a iz Tojšića  na festivalu u Antaliji nastupit će i KUD “Rainci Gornji” . Učešće će uzeti i najjača kulturno umjetnička društva iz cijelog svijeta.

KUD “14. MAJ” Tojšići 7. godinu za redom redovno predstavlja BIH u Hercegivini-Čitluk. Tako je bilo i ove godine, binu su dijelili sa profesionalnim državnim ansamblima iz Srbije, Makedonije, Hrvatske

Društvo je u Čitluku biravilo od 29. juna do 2. jula 2018 godine.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Najave