NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Odbojkaši “Bosne” iz Kalesije izborili plasman u Premijer ligu

... | 16. Aprila 2018.
10:50
Kalesija Online

U drugoj utakmici finala play off-a za ulazak u Premijer ligu BiH  odbojkaši  “Bosne” iz Kalesije  savladali su imenjaka iz Sarajeva rezltatom 3:0 u setovima. U prvom setu bilo je 25: 16 za ekipu iz Kalesije. Drugi set bio je dosta neizvijestan. Odbojkaši iz Sarajeva u više navrata pravili su razliku od 2 poena, međutim naši igrači su uspjeli sustići i set završiti u svoju korist rezultatom 25:23.

Treći set također pripao je OK “Bosna” Kalesija, bilo je 25:18 . U trećem setu u redovima Kalesije fantastičnim poenima istakao se i Irfan Kovačević. Međutim tokom cijele utakmice svi igrači Adnana Karića pružili su maksimum, igrali su timsku igru. Plasman u Premijer ligu kruna je na sve dobro odigrane utakmice u Super ligi FBiH.   Dobru igru navijači u prepunoj sali MSŠ Kalesija  svakako su nagrađivali velikim aplauzom.Podrške i pjesme nije nedostajalo

Kalesija je grad odbojke. Zlatni momci i publika sinoć su to ponovo dokazali

OK “Bosna” Kalesija igrat će u Premijer ligi zahvaljujući: Jasminu Pozegiću (kapitenu),Mirnesu Idrizoviću, Bakiru Zuliću, Mensuru Aliću, Vehidu Hasanoviću, Irfanu Kovačević, Kenanu Hasanoviću, Damiru Mehmedoviću ( libero ), Ahmetu Omeroviću, Ensaru Mešiću, Rijadu Aliću, Arnelu Imamoviću, trenerima Adnanu Kariću i Edinu Glogiću.

Snimak utakmice pogledajte na programu NEON Televizije danas u 14:00 sati, kao i na našem YouTube kanalu

 

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme