NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Odvijanje saobraćaja otežano zbog snijega

| 14. Novembra 2017.
08:28
Kalesija Online
Snijeg na kolovozu jutros usporava odvijanje saobraćaja na većini puteva u višim planinskim predjelima. Posebno izdvajamo područje Romanije, gdje je od sinoć na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. Kolovoz je zasniježen i na putnim pravcima: Ripač-Vrtoče-Bosanski Petrovac, Bosanski Petrovac-Drvar, Bugojno-Kupres, Gornji Vakuf/Uskoplje-Jablanica i Trnovo-Foča. Dodatne poteškoće stvaraju i niske temperature, koje uzrokuju mjestimičnu poledicu. Na ostalim putevima u BiH kolovoz je pretežno mokar. Zbog novih padavina, upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.
Zbog redovnog servisiranja tunela Bijela Vlaka na autocesti A1 Zvirovići-Bijača, večeras od  22 do 01 sat, bit će zatvoren pravac Zvirovići – Bijača, dok će od 01 do 05 sati ujutro biti zatvoren pravac Bijača-Zvirovići.
Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) još traje sanacija tunela Kalovita Brda, zbog čega je  saobraćaj obustavljen  i preusmjeren na  obilaznicu u neposrednoj blizini.
Zbog deminiranja terena na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Bijeljina u naselju Gredice, svakodnevno od 8 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.
Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.
VOZAČE PODSJEĆAMO DA SUTRA (15.11.) NA SNAGU STUPA ZAKONSKA ODREDBA O OBAVEZNOM POSJEDOVANJU ZIMSKE OPREME.

Komentari

Kategorija: Društvo i politika