NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

U JU MSŠ Kalesija besplatne radionice iz biologije, hemije i fizike

| 12. Januara 2018.
08:39
Kalesija Online

JU Mješovita srednja škola „Kalesija“u saradnji sa Federalnim ministarstvom obrazovanja i nauke i MIOS-om realizujeprojekat „CJELOŽIVOTNO UČENJE FIZIKE, HEMIJE I BIOLOGIJE“

Naime, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke podržalo je projekat Cjeloživotno učenje fizike, hemije i biologije sa 6.450,00KM. Cjelokupan iznos utrošen je za kupovinu laboratorijske opreme za ova tri predmeta.

Zahvaljujući lokalnim firmama koje su podržale projekat, do kraja decembra 2017.godine  u JU MSŠ Kalesija uspjeli su dvije učionice prilagoditi u svrhu izvođenja laboratorijskih vježbi ova tri predmeta. Jedna učionica biće korištena za fiziku a druga za biologiju i hemiju.

Povodom realizacije pomenutog projekta održan je i okrugli stol koji je  i prilika da još jednom pozovu sve osnovce sa područja općine Kalesija, koji imaju predmete fizika, hemija i biologija u osnovnoj školi, da dođu  na besplatne radionice laboratorijskih vježbi, bez obzira na to da li su se već ranije prijavili za laboratorijske vježbe svojim nastavnicima ili ne.

Raspust je idealno vrijeme da naučite nešto novo i korisno. Dođite da se zajedno družimo i učimo.  Radionice će početi 15. januara 2018 godine i trajat će do 26. januara 2018.godine, i to od 09:00- 09:45 za biologiju, od 10:00- 10:45 za fiziku i od 11:00- 11:45 za hemiju.

Raspored odžavanja radionica sa temama koje će biti obrađivane zainteresovani učenici mogu pogledati na web stranici  škole http://msskalesija.weebly.com/ .

Koordinator i vođa projekta Cjeloživotno učenje je prof.engleskog jezika Šarić Sanela, a u projektu također učestvuju direktor škole Hadžić Bego, pomoćnih direktora Lokmić Edin i sljedeći profesori:Mešić Enisa, Omerović Muhamed, Muhamedbegović Amir, Bešić Elbira, Sulejmanović Senabija, Mujkić Elvir, Isanović Mirza, Aljić Bećir, Aščić Mubera, Mujanović Aida i Malkić Sanela. Osim profesora u projekat je uključeno još 25 učenika naše škole.

IZ JU MSŠ Kalesija zahvaljuju se Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke, MIOS-u,  kao i lokalnim firmama: DOO Sonco Trade- Kalesija, Stolarska radnja Mujić- Dubnica, Šesi Komerc- Miljanovci, PGM Company- Dubnica, Zux- 4- Kalesija, Izazov- Kalesija, Graditelj- Kikači, Slatko ćoše- Kalesija, kao i fizičkim licimakoja su podržala ovaj projekat i omogućili nam da ove i mnoge naredne generacije koje se budu školovale u našoj školi mogu razvijati praktične vještine i upoznati se više sa predmetima fizika, hemija i biologija.

 

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme