NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Unikatne haljine mame Merise postale omiljeni odjevni predmeti kod djevojčica

... | 14. Novembra 2017.
15:43
Kalesija Online

Ljubav prema vlastitom djetetu često je pokretač za nastanak novih priča, odnosno inspiracija za nastanak novih hobija, razvoj biznisa koji doprinosi kućnom budžetu.

Mada često možemo čuti kako mame sa malom djecom imaju malo vremena za sebe i za rad stvari koje vole, mlada mama dvoje djece Merisa Mahmutbegović iz Živinica ruši predrasude. Sa dvoje male djece, kućnim poslovima Merisa razvija svoj mali biznis, odnosno aktivno se bavi izradom ručnih radova.

Iako je kao mala djevojčica bila dizajner svojim barbikicama, svom hobiju se više posvetila kada je rodila kćerkicu: “Ručne radove sam voljela i kao djevojčica.Svojim lutkama sam šila i plela odjeću.Uvijek sam voljela unikatne stvari pa sam i kao djevojka imala svoju mašinu na kojoj sam sebi šila ili prepravljala odjeću po svoj želji. Kad sam dobila od Boga dar, svoju princezu počela sam šiti trakice, helankice, haljinice i tutu kompletiće pa su moje prijateljice počele naručivati svojim princezama i narudžba za narudžbom se nizala“- kaže naša sagovornica.

Osim šivenja, Merisina velika ljubav je cvijeće, od kojeg radi aranžmane. Prvo je, kako kaže radila od “živog” rezanog cvijeća, a kasnije od suhog.

Teško je bilo naći prirodne materijale pa sam počela i izrađivati i ručno praviti i ruže i vazne a i sve ostalo. Tu i tamo radim i dekupaž za svoju dušu. Ikebane mi oduzimaju dosta vremena a i novca jer je teško nabavit repromaterijal. Ikebane izrađujem po želji kupaca svih boja veličina i kombinacija” -kaže ova vrijedna mama, koja svojim rukama izrađuje radove koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a nerijetko kupci uzmu stvarčicu više nego su planirali.

Kako ističe 31-godišnja Merisa, ručni radovi u našem okruženju nisu cijenjeni onoliko koliko bi trebali, ali kolika god da je zarada dobro dođe, a posebno zbog toga što uživa i što sa ljubavlju radi cvijetne aranžmane.

Merisa se može pohvaliti i da zna plesti, te njeni kupci nerijetko traže i to.

Na pitanje kako sve stiže uraditi s obzirom da ima dvoje djece koji zahtjevaju mnogo pažnje, Merisa kaže da je organizacija bitna u svemu. Njeni najmiliji nisu zapostavljeni zbog njenog hobija koji prerasta u biznis, a naravno ni kupci ne čekaju dugo narudžbu. Dodaje da su ljubav i organizacija, podrška dragih ljudi  ključ svakog uspjeha

Radove Merise Mahmutbegović možete pogledati OVDJE

Imate zanimljivu priču koju bi voljeli podijeliti sa drugima?
Javite nam se na mail: ntv@neon.ba ili na broj telefona: 062 330 095

 

Komentari

Kategorija: Društvo i politika, Magazin