NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Vijećnici OV Kalesija razmatrat će i donošenje Plana asfaltiranja i rekonstrukcije putnih pravaca

... | 21. Aprila 2018.
11:35
Kalesija Online

Na 14. redovnoj sjednici OV Kalesija  12. tačka dnevnog reda je Razmatranje i donošenje Plana asfaltiranja i rekonstrukcije putnih pravaca na području općine Kalesija u 2018. godini.

Plan asfaltiranja i rekonstrukcije putnih pravaca na području općine Kalesija u 2018  godini, sačinjen je na osnovu pristiglih zahtjeva od strane Mjesnih zajednica, u skladu sa Programom asfaltiranja puteva na području općine Kalesija u periodu 2017-2020 (”Sl. glasnik općine Kalesija”, br.2/17) i Kriterija za izradu Plana  asfaltiranja i rekonstrukcije lokalnih  i nekategorisanih puteva na području općine Kalesija(”Sl. glasnik općine Kalesija”, br.2/17)

(FOTO:ilustracija)

Nakon provedenog  bodovanja putnih pravaca  na osnovu Kriterija, utvrđuje se lista prioriteta asfaltiranja lokalnih i nekategorisanih puteva prikazana u slijedećoj tabeli:

Općina Kalesija je  Budžetom općine Kalesija za 2018 godinu obezbijedila finansijska sredstva utvrđena za ove namjene.

Asfaltiranje i rekonstrukcija puteva vršit će se na osnovu liste prioriteta  utvrđene ovim Planom prema raspoloživim sredstvima u Budžetu općine Kalesija za ove namjene.

Mjesne zajednice na čijem se području izvode radovi, se obavezuju da preko građevinskih odbora izvrše pripremu putnih pravaca u pogledu izgradnje propisnih kanala za odvodnju površinskih voda, potrebnih propusta, kao i da sa vlasnicima objekata i parcela pored puta gdje se izvode radovi urede eventualno sporna pitanja koja se odnose na pristup tim objektima i parcelama.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme