NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Adis Muminović iz Vukovija bilježi odlične partije u dresu FK “Tuzla City”

... | 7. Marta 2019.
13:21
Kalesija Online

Ljubav prema nogometu dječaci rekli bismo imaju od kada se rode. Neko ipak u procesu odrastanja zavoli neki drugi sport ili ode u potpuno drugom smjeru zavisno od svojih drugih želja, interesovanja i mogućnosti.

Vjeran nogometnoj lopti ostao je Adis Muminović iz Vukovija Gornjih koji trenutno igra za juniorsku selekciju FK Tuzla City, u kojoj je prošle sezone bio i najbolji strijelac. Prve nogometne korake učio je u FK “Sloga” Tojšići te školi fudbala “Respect”. Igrao je i za FK “Sloboda”.

Muminović je odigrao i nekoliko prijateljskih utakmica u seniorskoj selekciji kluba iz Simin Hana. Međutim “Tuzla City” se nalazi u nezavidnoj poziciji kada je u pitanju takmičenje u Premijer ligi te mladi igrači nemaju puno prostora da se dokažu.

Iako ima mnogo obaveza Adis pokušava uskladiti i rasporediti vrijeme kako bi uradio sve obaveze prema školi i nogometu. Talenta i ljubavi prema nogometu mu ne nedostaje te zbog toga je odlučio boriti se kako bi to i dalje bila njegova profesija i posao budućnosti.

Kalesija ima vrhunske sportske talente, a osamnaeostogodišnjak iz Vukovija Gornjih svojim igrama pokazao je da je jedan od njih. Do sada je stvarao strah kod golmana protivničke ekipe a ne sumnjamo da će tako biti i u budućnosti jer rezultat je vidjljiv uvijek kada se spoje trud, rad, ljubav i talenat.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport