NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Aktiv direktora osnovnih škola općine Kalesija: Obavještenje za političke subjekte

... | 13. Septembra 2018.
13:26
Kalesija Online

“Obzirom da je počela predizborna kampanja za Opće izbore 2018. godine obavještavamo sve političke subjekte na području Općine Kalesija da je članom 23. i 31. Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju (,,Službene novine Tuzlanskog kantona”,broj: 9/15 i 6/16) i članom 36. Zakona o srednjem obrazovanju i odgoj u (,,Službene novine Tuzlanskog kantona”, broj: l7/ll,9/l5 i 6/16), u školama izričito zabranjeno organizovanje i djelovanje političkih stranaka i njihovih podmladaka i upotreba simbola, fotografija i sl. a koji se odnose na političke stranke.

Pod organizovanjem i djelovanjem političkih subjekata podrazumijeva se: političko okupljanje, organiziranje političkih tribina, sastanaka i sl. u prostorijama škole i na školskom dvorištu, nagovaranje i podstrekavanje učenika u školi na odlazak na skupove koje organiziraju politički subjekti, učestovanje školskih sekcija u kultumo-umjetničkom programu političkih subjekta, distribucija letaka i propagandnog materijala političkih subjekata u školi.

Za nepoštivanje ovih odredbi od strane škole zaprijećene su sankcije u skladu sa zakonom. Imajući u vidu sve navedeno molimo sve političke subjekte da imaju razumjevanja te da ne vrše pritisak na direktore škola za ustupanje školskog prostora u svrhu predizborne kampanje.

S poštovanjem.

Predsjednik Aktiva direktora Osnovnih škola općine Kalesija.

Fahrudin Hamzić

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme