NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

BKC Kalesija:16. februara, na rasporedu predstava/mjuzikl za mlade “Vrh svijeta – DJ Šampinjon”

... | 8. Februara 2018.
14:53
Kalesija Online

Već smo najavili da će od 12. do 16. februara 2018. godine, u kalesijskom BKC-, za učenike kalesijskih škola biti odigran prvi bh. autorski mjuzikl za djecu i mlade “Vrh svijeta – DJ Šampinjon”. Svi ostali zainteresovani ovu predstavu/mjuzikl moći će pogledati 16. februara (petak), u 18,00 sati. Cijena ulaznica je 5 KM.

Mjuzikl za djecu i mlade „Vrh svijeta – DJ Šampinjon“ autora Muharema Vojnikovića Muhe, režirao je i producira Elmir Krivalić. Riječ je, zapravo, o praizvedbi mjuzikla koji je svoju premijeru imao u Sarajevu 2013. godine, kada je izazvao veliku pažnju medija i građanstva.

Mjuzikl govori o Lordu od Patlidžanije koji prekida koncert koji je tek počeo i priopćava da nema više vode, te da su DJ i njegov najbolji prijatelj Sarfo jedini koji mogu osloboditi svjetski izvor vode začepljen od strašnih sila mraka. Tako počinje uzbudljivo putovanje prema vrhu svijeta na kojem sreću pčelu koja ne može praviti med jer cvijeće nema peluda, medvjeda koji je na prosjačkom štapu, vozovi stoje, sve je stalo, a Vodocijep je na zavodu za zapošljavanje jer mu je zanimanje “Zaštitnik voda i rijeka” pa nema posla.

Cilj zabavno-edukativnog mjuzikla je podizanje svijesti o zdravoj okolini, a riječ je o dugoročnom projektu koji će biti realiziran u narednih nekoliko godina i to na području cijele BiH, promovirajući osnovne ljudske vrijednosti govoreći o značaju zaštite okoliša.

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Najave