NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Članovi KBS “Golden Team” osvojili 10 medalja u Sarajevu

... | 25. Februara 2019.
15:32
Kalesija Online


U Kulturno-sportskom centru “Sabit Hadžić” na Ilidži u subotu je završen 11. Međunarodni kickboxing kup Wako Grand Prix BiH za pionire, kadete, juniore i seniore. Učešć na turniru uzeo je i KBS “Golden Team”. Članovi pomenutog kluba osvojili su 10 medalja.

Zlatne dvije medalje u dvjema kick boxing disciplinama osvojio je Halilović Admir, Mehmedović Elma jednu i Kulanić Zaim osvojio je zlatnu i srebrenu medalju.

Mehanovic Melisa osvojila je dvije srebrene medalje.Cikarić Amina srebrenu medalju. Huso Turić osvojio je srebro.Paščanović Aldin i Rapkić Dino također su osvojili srebrene medalje.
Karakteristično je da su svi takmičari došli do finala.

“Moglo je biti i bolje realno gledajući ali i ovo je odličan rezultat.Huso Turić je imao do sada najtežeg borca u karijeri koji se na očigled nije proslavio sa Husom. Meč je bio neizvjestan do kraja. Halilović Admir se proslavio nad višestrukim šampionom u svojoj kadetskoj kategoriji. Melisa je u finalu zadobila povredu te je propuštena još jedna zlatna medalja. Rapkic Dino je za poen propustio zlato.”-kazao je trener Senad Osmanović.


Ljubitelji borilačkih sportova su na Ilidži mogli uživati u borbama najboljih takmičara iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Moldavije, Luksemburga i Austrije.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport