NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Održana završna svečanost Kids Fest-a: Zahvalnice i školama iz Kalesije

... | 9. Jula 2019.
07:32
Kalesija Online

U Narodnom pozorištu Tuzla održana je završna svečanost 15. po redu Kids Fest-a  koja je organizirana uz pokroviteljstvo Općine Kalesija. Za ovu priliku upriličena je dodjela zahvalnica, projekcijavideastudija Lux Creative posvećenog Kids Fest-u 2019., prigodan kulturno-zabavni program, te druženje uz koktel koji su pripremili Hotel Miris Dunja i Kompanija Vitinka sa svojim brendom Vivia.

Zahvalnice su uručene donatorima, učesnicima programa, volonterima, medijskim pokroviteljima, učesnicima radionica i direktorima škola koji su dali podršku ovom projektu.

U ime Vlade Tuzlanskog kantona prisutnima se obratila ministrica kulture, sporta i mladih Slavena  Vojinović koja se zahvalila organizatorima, učesnicima i svima koji su na posredan ili neposredan način bili involvirani u organizaciju i realizaciju Kids Fest-a.

  • Vlada Tuzlanskog kantona prepoznala je značaj ove manifestacije i podržala organizaciju jer Kids Fest promoviše neke od postulata demokratskog društva kao što su socijalna inkluzija, kulturološka različitost, otvorenost, pluralizam,a to sve dodatno potkrepljuje činjenica da su Kids Fest ove godine podržali i Ujedinjene nacije sa platformom dijalog za budućnost, kazala je Vojinović.

PodrškaKids Fest-u pružena je od strane Grada Tuzla, a zahvalnicu je primio u ime gradske uprave  zamjenikpredsjedavajućeg Gradskog vijeća Tuzla Mirel Mišković.

Potrebno je naglasiti da je u okviru platforme “Dijalog za budućnost” BHRT na Kid`sFest-u Tuzla predstavio projekat “FACES” posvećen prevenciji vrsnjačkog nasilja, a u kojem je uzela učešće i tuzlanka Maja Jurčenko kojoj je ovom  prilikom dodijeljena zahvalnica.

Prisutnima su se obratili i organizatori Kids Fest-a Jasmin Osmanović, Enes Hadžiskakić i Amela Galešić zahvalivši se svima na ukazanom povjerenju i pruženoj podršci.  Organizatori su kazali da djeca svakodnevno šalju pozitivne dojmove, fotografije, iskustva i molbe da se Kids Fest organizira i u narednim godinama, što daje dodatni entuzijazam da se nastavi raditi na ovom projektu.

Organizatori su uručili zahvalnicu Asmiri Ilić, rukovodiocu marketinga SKPC Mejdan, na ime  suorganizatora manifestacije koji su „otvorili vrata“ velike dvorane Mejdan gdje je organiziranKid`s Svijet i Kid`s Stage, kao i ustupili cijeli plato na korištenje.

Za volontere su obezbijeđene Potvrde od strane World Vision BiH, kao  i zahvalnice i prigodni pokloni Kids Fest-a, a obezbijeđeni od strane donatora,koje je uručio Amar Kavgić, koordinator za ljudske resurse, volontere i logistiku. Zahvalnice su dobili sponzori i prijatelji festivala.

Koordinator za škole, općtne i gradove BiH, Isa Balkan uručio je zahvalnice predstavnicima škola: Škole učesnice Kid’s Fest-a: OŠ Mehmedalija Mak Dizdar Visoko, OŠ Bašigovci Živinice, OŠ Sveti Franjo“ Tuzla, OŠ Grivice Banovići, OŠ Tinja Srebrenik, Druga osnovna škola Srebrenik, OŠ „Doborovci“ Gračanica, Dnevni kutak Zenica, Vrtić Ježeva kućica Teslić, Vrtić Nađa Teslić, Škola fudbala FK “Mladost” Tuzla(Solina), OŠ Kozarac iz Kozarca, OŠ Klokotnica, OŠ Vuk Karadžić Petrovo, OŠ Poljice Lukavac, OŠ Trestenica Banovići, OŠ Banovići, OŠ Petar Kočić Kozluk, Predškolska ustanova „Aladin“ Tuzla,  OŠ Vuk Karadžić Zvornik , OŠ Kalesija Kalesija, OŠ Vukovije Kalesija,OŠ “Soko” Gračanica, OŠ “Stjepan Polje” Gračanica, OŠ “Hasan Kitić” Gračanica, OŠ “Džakule” Gračanica, OŠ “Rainci” Kalesija, OŠ “Sapna” Sapna, OŠ “Musa Ćazim Ćatić”  Veliko Čajno, “Druga osnovna skola” Gračanica, OŠ Desanka Maksimović Zvornik, Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju  Tuzla, OŠ Husino Tuzla, OŠ Kreka Tuzla, OŠ Lipnica Tuzla, OŠ Kiseljak Tuzla, OŠ Pazar Tuzla, OŠ Slavinovići Tuzla, OŠ Brčanska Malta Tuzla, OŠ Novi Grad Tuzla, OŠ Mejdan Tuzla, OŠ Sjenjak Tuzla i MFS Emmaus Doboj Istok.

(RTV TK)

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme