NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

U izvedbi mladih kalesijskih glumaca u subotu predstava “Ana u zemlji kišobrana”

... | 26. Juna 2018.
12:05
Kalesija Online

Dramski studio “Ankata” u Kalesiji djeluje već  4 mjeseca. Učenici kalesijskih osnovnih škola od marta mjeseca uče osnovne glume. Njih 26 odlučilo se postati dio Art centra “Ankata” i sa voditeljima Erminom Avdićem i Sadikom Kahrimanović uploviti u svijet mašte i kreativnosti. U tom spoju nastale su i dvije predstave “Ana u zemlji kišobrana” i “Telemanija”.

Prva predstava u izvedbi mlađe grupe, odnosno učenika od 1. do 4. razreda “Ana u zemlji kišobrana” na sceni BKC “Alija Izetbegović” bit će izvedena u subotu 30.juna 2018.godine sa početkom u 18:00 sati. Kalesijska publika imat će priliku uživati i u predstavi “Telemanija” koju će učenici od 5-9 razreda izvesti 4.7.2018.godine sa početkom u 18:00 sati.

Povodom premijera pomenutih predstava ali i prezentacije rada Art centra “Ankata” danas je održana press-konferencija.

Ermin Avdić, magistar umjetnosti glumac, kaže da pomenuti projekat za cilj ima afirmaciju pozorišne umjetnosti kod djece i mladih, a implementira se u tri općine Tuzlanskog kantona  Kalesiji, Čeliću i Sapni.

Osim Ermina Avdića prisutnima su se obratili  Adnan Mujkić, MA umjetnosti glumac, dramski pedagog – potpredsjednik Pozorišta Mladih Tuzla, Sadika Kahrimanović-BA umjetnosti glumac – koordinator ANKATA, Fahrudin Sinanović, profesor bosanskog jezika – direktor JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, Hata Mujčinović-pomoćnik načelnika Općine Kalesija.

Svi članovi dramskog studija neće biti glumci, ali sigurno će postati kvalitetna pozorišna publika- saopšteno je na press-konferenciji. Cilj studija je razviti samopouzdanje kod djece koje je bitno u životu kojim god poslom da se bavili.

Prisutni na konferenciji za medije bili su i kalesijski mladi glumci koji su istakli svoje zadovoljstvo zbog otvaranja ovakvog studija u Kalesiji, što imaju priliku naučiti glumačke vještine te družiti se sa vršnjacima koje do sada nisu imali priliku upoznati.

U prvoj predstavi čiju režiju potpisuju Ermin Avdić i Sadika Kahrimanović igraju: Sara Sinanović, Amila Tupković, Lajla Hasanović, Alina Serbić, Lamija Šišić, Emina Mujanović, Hadi Ćurtović, Asim Mehmedović, Džejla Bukvić, Iman  Hadžić, Asja Sinanović, Samira Sinanović, Hajrija Alajbegović, Vedad Hadžić, Jasmin Noćić, Muhamed Sinanović, Ibrahim Tubić.

Pokrovitelji predstave su Općina Kalesija i JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija. Sponzor projekta: NEON Solucije Partner na projektu: Fondacija Tuzlanske Zajednice

Mladi glumci i voditelji studija “Ankata” pozivaju publiku da u subotu dođu u BKC i uživaju u premijeri predstave “Ana u zemlji kišobrana” koju sa posebnim emocijama i doživljajem prezentuju kalesijski osnovci.

 

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Najave