NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Za prvu promociju svoje druge knjige autorica Hazeta Salihović-Hamzić izabrala Kalesiju

... | 6. Oktobra 2018.
11:45
Kalesija Online

Hazeta Hamzić –Salihović je rođena u Miljanovcima, udata u Gornju Kalesiju, a već duže vrijeme sa porodicom živi i radi u Švicarskoj. Nedavno je zaplovila i u književne vode. Već prvim romanom „Šapat sudbine“ na velika vrata je ušla u bh. književnost.  Nakon što je prva knjiga oduševila publiku kako u Kalesiji, Švicarskoj tako i u drugim gradovima, Hazeta je ljubitelje lijepe pisane riječi obradovala novim romanom “Vrisak do neba”. Knjiga je trenutno na štampanju i uskoro će se naći na policama biblioteka i knjižara.

Prvu promociju svoje druge knjige autorica Hazeta Salihović-Hamzić održat će u Kalesiji. Promocija u Kalesiji bit će upriličena 26.12.2018.godine.

Podsjećanja radi, radnja romana dešava se u predratno, ratno i poslijeratno vrijeme u okolini Bihaća, u Zvorniku i u Švicarskoj.

Recenzent romana Muhamed Mahmutović navodi da se autorica u romanu, između ostalog, obračunala sa društvenim zlom – alkoholizmom.

Roman „Šapat sudbine“ u pripremi za štampu recenzirao je i krajiški književnik i fotograf Nedžib Vučelj, iz Bužima. Približavajući nam fabulu romana on kaže: „Autorica najprije u romanu piše o jednoj težačkoj porodici, koja ispašta kroz život zbog jednog alkoholičara, koji sav svoj bijes iskaljuje na porodici. I kao što to i biva, ispaštaju majka i djeca, ali nažalost naočigled drugih, koji su nijemi promatrači nemilosti. (…) Autorica kroz svoje djelo vodi snažne likove žena, koje su i stub porodice i hranioci, i humanisti i stručnjaci i na kraju opet vjerni svojoj voljenoj osobi, ma kakva ona bila i ma koliko su žene radi takvih patile, na kraju opraštaju, kao što su djeca halila svome ocu unatoč svim nemilim događajima kakve im je priređivao.“

Autorica kaže da se nada kako će i druga knjiga ostaviti traga na čitalačku publiku kao što je bio slučaj sa prvim romanom. Oni koji su imali priliku biti među onima kojima je autorica poklonila povjerenje da prije štampanja pročitaju knjigu potvrdili su da se radi o izuzetno kvalitetnom djelu koji će ostaviti traga na čitaoca.

 

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Najave