NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

750.000 KM poticaja za zapošljavanje i samozapošljavanje pripadnika boračkih kategorija

... | 14. Avgusta 2019.
14:00
Kalesija Online

Na današnjoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona je utvrdila uslove, kriterije i postupak za dodjelu finansijskih sredstava za osiguravanje povoljnijih uslova za zapošljavanje branilaca i članova njihove porodice. Za realizaciju ovog programa Vlada je u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2019. godinu osigurala ukupno 750.000,00 KM.

Cilj je da se putem izdvajanja određenih finansijskih sredstava omogući otvaranje novih radnih mjesta time što bi pripadnici braniteljskih kategorija pokrenuli, odnosno proširili postojeću poslovnu djelatnost na području Tuzlanskog kantona.

S tim u vezi pravo na dodjelu sredstava, imaju nezaposlena lica definirana Zakonom o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji i privredna društva, samostalne djelatnosti i radnje.

Pravo na dodjelu sredstava, moći će se ostvariti pod uslovom da su korisnici prava prijavljeni na evidenciji Službe za zapošljavanje Kantona,  odnosno da su registrovani kod nadležnog organa, i da u skladu sa svojim biznis planom planiraju otvaranje novih radnih mjesta za borce i članove njihovih porodica.

Izvor: rtvslon

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika