NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

KK “Bosna” Kalesija ostvario izvanredan uspjeh na košarkaškom kampu “Izađimo napolje”

... | 23. Jula 2022.
12:37
Kalesija Online

Škola sporta ‘Silver Kings’ iz Srebrenika je organizator košarkaškog kampa koji je održan pod nazivom ‘Izađimo napolje’, a učestvovali su klubovi iz Kalesije, Živinica, Županje i Srebrenika.

Trenažni proces odvijao se na sportskim terenima Sportsko rekreativnog centra Ajdinovići .

Košarkaški klub “Bosna” Kalesija treću godinu učestvuje u ovom kampu. Svake godine učenici se vrate kući sa medaljama, ispunjeni emocijama i lijepim iskustvima, a posebno im je drago što imaju priliku upoznati i druge koji gaje istu ljubav prema ovom sportu.

Ove godine kako navode iz KK “Bosna” Kalesija zadovoljni su postignutim rezultatima i takmičenjem.

Rezultati:

Omar Muminović najbolji u “Spider” testu, zatim Ahmed Čirak najbolji u šutiranju za tri poena.

Tu su i one ekipne nagrade u kojima su članovi kluba imali veliku ulogu. Najprije basket 3×3 mlađe kategorije Hadi Ćurtović i Tarik Čanić su bili dio pobjedničke ekipe, zatim starija kategorija u kojoj je Ahmed Čirak u ekipi bio dominantan i sasvim zasluženo osvojili prvo mjesto.

“Svi učesnici njih 70 su pobjednici, jer pet dana boravka na kampu, biti redovan na treninzima, redovan odlazak na spavanje, druženje i igra, sve to bez i jednog incidenta. Na kraju smo svi sretni otišli kući sa željom da se ponovo sretnemo i iduće godine”, kazao je Damir Beganović, trener KK “Bosna” Kalesija.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport