NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

PŠ Dubnica: Od korova, preko bagera do voćnjaka i učionice na otvorenom

... | 21. Juna 2022.
16:09
Kalesija Online

U dvorištu gdje se nalazi objekat područne škole u Dubnici, napravljena je učionica na otvorenom. Učionica je dobila naziv EMMA (Ekološko – motivacioni multidisciplinarni auditorijum). Naziv je namjerno složen, jer je takav bio i proces da bi se došlo dovdje, navode iz škole. Uz veliki rad i zalaganje svih uposlenika Područnog odjeljenja “Dubnica” koja pripada Osnovnoj školi “Kalesija”, sada učenici i učiteljice vrijeme za učenje i razgovor provode vani, uz cvrkut ptica i prelijep ambijent.

“Od korova, preko bagera do voćnjaka, oaze za učenje, rad i istraživanje pod krošnjama trešnje i crnog duda. Odavno nisam radila sa ovako vrijednim, odlučnim i sposobnim timom: dragim učiteljicama, Hodžić Enidom, Tihić Amilom i vrijednim kolegom poslužiteljem, Hasanović Miralemom, koji su doslovno dali i krv i znoj za ovaj prizor. Hvala vam ekipa od srca! Hvala i našim đacima, menadžmentu škole, donatorima, roditeljima, kolegama koji su na bilo koji način učestvovali za bolje i kvalitetnije obrazovanje naših učenika”, napisala je nastavnica engleskog jezika u ovoj školi, Medisa Rožnjaković Aljukić.

Kako navode, uskoro bi ovu učionicu dodatno ukrasio još jedan vrt, što će dati još ljepši i potpuniji izgled u kojem će đaci provoditi vrijeme.

Nekoliko fotografija učionice na otvorenom:

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme