NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Biciklisti iz Kalesije učestvuju na Tuzlanskoj biciklijadi

... | 5. Septembra 2021.
10:56
Kalesija Online

Deveta Tuzlanska biciklijada okupila je mnoge zaljubljenike u bicikle, rekreaciju, sport i zabavu. Baš kao što je i cilj biciklijade promovisati zdrav način života, privući bicikliste svih uzrasta, sa posebnom naznakom na porodični aspekt biciklizma, upravo, takve fotografije stigle su nam od biciklista iz Kalesije. Nasmijani i raspoloženi za još jedno druženje, među kojima i najmlađi, promovišući biciklizam, učestvuju na još jednoj Tuzlanskoj biciklijadi.

Iz Kalesije učestvuje oko 20 biciklista. Biciklistima koji su krenuli iz centra Kalesije prema Tuzli, u ranim jutarnjim satima, pridružili su se biciklisti u Tojšićima, Hidanima, te grupa maratonaca.

Svi učesnici pokazali su veliku odgovornost i kretali u skladu sa dogovorenim pravilima, istakao je predsjednik BK Kalesija, Mahir Huremović. Posebno je pohvalio najmlađe učesnike koji su pažljivo slušali pravila i sa roditeljima odlučili voziti bicikl, bez obzira na veoma udaljenu relaciju. Organizator biciklijade je BK Tuzla, a naši biciklisti su velika podrška, te od osnivanja kluba rado odlaze na istu.

Tradicionalni start “male biciklijade”, na kojoj su učešće uzeli najmlađi biciklistički entuzijasti, je nezaobilazan događaj koji je prethodio samom startu biciklijade. 

Nakon završetka Tuzlanske biciklijade, za sve one koji žele i osjećaju se spremni, planirana je zajednička vožnja prema jezeru Modrac, Poljice, Priluk Živinice, Ciljuge, Tupković, Gojčin i Kalesija (dužina rute je oko 105 km – pogledati na fotografiji), dodaje Huremović.

Kako je izgledala vožnja od Kalesije do Tuzle, pogleajte u galeriji fotografija.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport