NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Fotografije koje imaju priču, sa Kasimom Mehmedovićem upoznali smo Podrinje

... | 12. Jula 2021.
13:31
Kalesija Online

Sa njim smo upoznali Podrinje. Sokake, doline, naselja, mjesta za koja nismo ni znali. Zahvaljujući njegovim fotografijama vidjeli smo njihovu ljepotu, očaravajuću prirodu i mjesto gdje žive dobri ljudi.

Fotografije koje objektivom svog fotoaparata zabilježi imaju svoju priču. Prije nekoliko dana u naselju Samari (Zvornik) nastala je fotografija koju je zabilježio Kasim Mehmedović iz Konjević Polja, a ista nosi naziv SRETAN JE KO ZNA VOLJETI.

Fotografije je nastala slučajno, jer radi na terenu, u kalesijskoj firmi NEON Solucije, pa samim tim ima priliku posjetiti mnoga mjesta. Sa sobom uvijek nosi fotoaparat kako bi fotografisao sve što mu privuče pažnju i zapadne za oko, baš kao što je i ovaj trenutak kada supruga mužu poklanja cvijeće. Trenutak kada shvatiš ljepotu života, osjetiš ljubav i zašto voliš ono što radiš, ističe Mehmedović.

I ove godine fotografijom je pratio “Marš mira 2021” i obilježavanje 26. godišnjice genocida u Srebrenici.


Podrinje, mjesto koje gradi novu budućnost, sa kracima prošlosti koje će stoljećima koračati sa onim koji na ovom području žive.

Svoje rodni mjesto opisuje kao prkosno i ponosno, jer je pretrpjelo mnogo toga. Opet, za njega je najljepše, jer samo tu  nalazi svoj mir. U svom Konjević Polju izgradio je dom, porodicu. Tu želi dočekati starost, kaže, domovina je jedna, ona se čuva i voli. Njegova porodica u ovom kraju je mnogo cijenjana i poštovana. Dobru su domaćini i vrijedni ljudi. Bore se, pomažu komšijama i zajedno grade bolje i ljepše Podrinje.


Iako sebe smatra ameterom, mi smo ipak mišljenja da njegove fotografije imaju dušu, emociju, priču, što je i potrebno za pravo umjetničko djelo. A njegove fotografije to zaista i jesu, remek djelo.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika, Magazin