NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Kalesijac Muhamed Hadžić glumi u filmu “Alkohol i Jabuka”, reditelja Muhameda Mahmutovića

... | 26. Septembra 2020.
17:09
Kalesija Online

Proteklog vikenda u Tuzli, u cafe Pauza, upriličena je premijera kratkometražnog filma „Alkohol i Jabuka“ u režiji reditelja Muhameda Mahmutovića.

Premijera filma izazvala je pažnju javnosti a film ima za cilj ukazati na loš uticaj društva na pojedinca, kao i samu štetnost alkoholizma. ”Dragi prijatelji pred nama je jedna jako interesantna i nadam se za sve nas poučna priča. Priča govori o dvojici najboljih prijatelja Amiru i Muhamedu. Nažalost u toj priči Amir bude razlog da Muhamedov život krene u neželjenom pravcu” , istakao je uvodničar filma Eldin Huseinbegović.

Premijera filma izazvala je pažnju javnosti, a film ima za cilj ukazati na loš uticaj društva na pojedinca, kao i samu štetnost alkoholizma.

”Dragi prijatelji pred nama je jedna jako interesantna i nadam se za sve nas poučna priča. Priča govori o dvojici najboljih prijatelja Amiru i Muhamedu. Nažalost u toj priči Amir bude razlog da Muhamedov život krene u neželjenom pravcu” , istakao je uvodničar filma Eldin Huseinbegović.

Reditelj Muhamed Mahmutović, prvi put se bh. javnosti predstavio filmom „Crvene ruže ulice“ pod sloganom „budi oprezan,  neko te kući čeka“. Film Crvene ruže ulice prikazan je premijerno u nekoliko gradova Bosne i Hercegovine. U Tuzlanskom Cinestaru film je imao dvije projekcije.

U filmu glumi i Kalesijac Muhamed Hadžić.

Film Alkohol i Jabuka njegov je drugi poučan i po prvim reakcijama izuzetno uspješan projekat. Oni koji proteklog vikenda nisu imali priliku prisustvovati premijeri filma, isti možete pogledati u nastavku:

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme